SIN PACIJENTA KOJI JE ISPAO IZ KOLA HITNE POMOĆI: Niko nam nije ni saučešće izjavio
Foto: Privatna arhiva

OČAJAN

SIN PACIJENTA KOJI JE ISPAO IZ KOLA HITNE POMOĆI: Niko nam nije ni saučešće izjavio

Crna Hronika -

Ne znam samo kako je vozač mogao da pretiče preko pune linije bez rotacionog svetla. Neka mu je na duši, da voziš bolesnog čoveka i da se to desi. Telo mog oca bilo je unakaženo

Nemanja Mitić (27), sin Gorana Mitića (56), koji je poginuo na putu Niš-Vranje prošlog petka, kada je ispao iz kola Hitne pomoći, kaže za Kurir da mu se niko od nadležnih do sada nije obratio.

- Čekam nalaze sudske medicine, kao i izveštaj od policije o tome kako je do nesreće došlo. Ne znam samo kako je vozač mogao da pretiče preko pune linije bez rotacionog svetla. Neka mu je na duši, da voziš bolesnog čoveka i da se to desi. Telo mog oca bilo je unakaženo - priča Nemanja, koji je kobne večeri sa sestrama bio u kolima u pratnji saniteta, i dodaje:

- Svedoci nesreće su videli da je vozač saniteta preticao preko pune linije, iako on nije imao razloga da žuri, ograničenje je 60 kilometara na sat. Moj otac je vraćen iz bolnice u Nišu uz obrazloženje da dokumentacija nije bila kompletna. Za ovo neko mora da odgovara, ovo ovako ne može da prođe. To veče nakon nesreće pozvali su nas nadležni iz Zdravstvenog centra Vranje, rečeno nam je da će da dođu i da nam izjave saučešće. Nisu došli.

foto: Privatna arhiva

Nesreća se dogodila u petak oko 20 časova, kada je sanitet pokušao da pretiče na magistrali, pa se vratio u svoju traku i udario u kamion ispred. Pacijent Goran Mitić je ispao iz vozila, a potom ga je pregazio kamion na magistrali. Vozaču A. S. (39), koji je upravljao sanitetom, određen je pritvor od 30 dana.

Kurir / T. S.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track