TUŽILAŠTVO PRIVODI KRAJU ISTRAGU UBISTVA PEKARA U RESAVSKOJ ULICI: Staklorezac Gavranović na veštačenju
Foto: Privatna arhiva

Stravičan zločin dogodio se početkom novembra prošle godine

TUŽILAŠTVO PRIVODI KRAJU ISTRAGU UBISTVA PEKARA U RESAVSKOJ ULICI: Staklorezac Gavranović na veštačenju

Crna Hronika -

Stravičan zločin dogodio se početkom novembra prošle godine, kada je policija posle tri dana potrage za Ostojićem upala u Gavranovićevu radnju i zatekla jeziv prizor

Više tužilaštvo uskoro bi trebalo da okonča istragu koju vodi protiv beogradskog stakloresca Filipa Gavranovića, koji je osumnjičen da je u svojoj radnji u Resavskoj ulici ubio, a potom opljačkao najboljeg prijatelja Nikolu Ostojića (na fotografiji desno), inače vlasnika pekare u istoj ulici.

Stravičan zločin dogodio se početkom novembra prošle godine, kada je policija posle tri dana potrage za Ostojićem upala u Gavranovićevu radnju i zatekla jeziv prizor.

- U toku je sudsko-medicinsko veštačenje osumnjičenog, a preostalo je saslušanje još dva svedoka. Nakon toga se očekuje podizanje optužnice, a izvesno je da će kvalifikacija krivičnog dela ostati ista kao na početku istrage, odnosno da će Gavranović biti optužen za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Podsetimo, Gavranović, koji je bio u velikim dugovima, sumnjiči se da je namamio Ostojića u svoju radnju, gde ga je s leđa ubio čekićem, a potom izbo komadima stakla kako bi mu oteo oko 20.000 evra koje je u tom trenutku ubijeni imao kod sebe. Leš je sakrio u radionici, a potom tri dana zajedno sa porodicom tražio nestalog Ostojića.

Kurir / I. M.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja