Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! NOVI DOKAZ PROTIV MARJANOVIĆA: Zorana odala Jelenina burma?
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

VEŠTAČENJE

EKSKLUZIVNO! NOVI DOKAZ PROTIV MARJANOVIĆA: Zorana odala Jelenina burma?

Crna Hronika

Deo muškog DNK profila izolovan sa domalog prsta desne ruke ubijene Jelene Marjanović, kao i otisak cipele ostavljen na drugoj strani kanala gde je pronađen njen leš, dokazi su na kojima će, uz listinge mobilnih telefona, biti bazirana optužnica protiv Zorana Marjanovića, saznaje Kurir.

Rok za podizanje optužnice protiv supruga ubijene pevačice sve je bliži, a kako Kurir saznaje, dokazi protiv njega se u poslednjim danima istrage sve više gomilaju. Uz rezultate baznih stanica, koji su, kako je Kurir ranije pisao, pokazali da su ubijena pevačica i njen suprug Zoran Marjanović bili u neposrednoj blizini u trenutku njene smrti, sudu će biti predstavljeni i novi dokazi o kojima se dosad nije govorilo u javnosti.

foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

Naime, jedan od ključnih dokaza biće i DNK koji je izolovan sa pevačicinog domalog prsta desne ruke, a koji je najverovatnije ostavio ubica kada joj je na silu skidao venčani prsten koji do danas nije pronađen!

Kako za Kurir otkriva izvor iz istrage, pronađeni uzorak DNK nije potpun, a beogradski forenzičari su u prvim danima istrage utvrdili samo da pripada muškoj osobi.

- Zajedno sa još nekim dokazima, i ovaj uzorak je po nalogu tužilaštva poslat na veštačenje u inostranstvo, gde je savremena tehnologija uspela da ga poveže sa DNK tragom pronađenim na donjem delu trenerke ubijene pevačice. Potvrđeno je da je u pitanju profil Zorana Marjanovića. Prethodno, tragovi blata na njegovim pantalonama potvrdili su da je bio na mestu gde je bačen pevačicin leš, iako je sve vreme tvrdio da nikada nije ni prišao kanalu - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

foto: Marina Lopičić

On dodaje da je među novim dokazima i otisak cipele koji je takođe veštačen u inostranstvu.

- Često se spekulisalo o Zoranovim cipelima i tragovima na nasipu, a jedan od glavnih dokaza o kojima se i dalje ne priča jeste upravo otisak cipele, pronađen suprotno od nasipa, na drugoj strani kanala u Borči gde je pronađen pevačicin leš. Taj otisak ukazuje da je ubica nakon zločina pobegao zemljanim putem u pravcu naselja Crvenka, kao i da ga je u tom pravcu čekao automobil sa saučesnicima - dodaje naš izvor.˝

foto: Dragan Kadić

DOKAZI PROTIV ZORANA

  • DNK tragovi pronađeni na žrtvi i u okolini
  • Listinzi mobilnih telefona i analiza baznih stanica
  • Tragovi borbe na njegovim rukama
  • Tragovi blata i otisci cipela

INDICIJE PROTIV ZORANA

  • Sumnjiva prijava nestanka
  • Poligraf prolazio jer je koristio sedative
  • Kontradiktorne izjave
  • Kuća oprana varikinom
  • Jedan mobilni koji nije veštačen pronađen na ulici

Zoran Marjanović uzoran u pritvoru

PEVUŠI JELENINE PESME U ĆELIJI

Zoran Marjanović, jedini osumnjičeni za ubistvo pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović, povremeno pevuši u ćeliji Centralnog zatvora, a odgovor na pitanje čije su to pesme, čuvare je ostavio bez teksta.

- Stihovi koje u poslednje vreme neprekidno pevuši nikome nisu zvučali poznato. Kada su ga čuvari posle izvesnog vremena pitali čije to pesme peva, on je na zaprepašćenje svih njih rekao: „Moje pokojne žene“ - ispričao je za Kurir izvor iz CZ.

Lj. S.

Ivan Milićević - Foto: Damir Dervišagić

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...