KONAČNO: Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije na proleće
Foto: Profimedia

Advokat porodice novinara

KONAČNO: Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije na proleće

Crna Hronika -

Radonjić i Romić u pritvoru su bili tri i po godine, od 14. januara 2014. do 6. jula 2017, posle čega su prebačeni u kućni pritvor, u kojem su i dalje

Ustavni sud Srbije usvojio je ustavne žalbe dvojice nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti Milana Radonjića i Ratka Romića, optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, i utvrdio da im je povređeno pravo na ograničeno trajanje pritvora.

Radonjić i Romić u pritvoru su bili tri i po godine, od 14. januara 2014. do 6. jula 2017, posle čega su prebačeni u kućni pritvor, u kojem su i dalje.

- Ustavni sud je u svojoj odluci konstatovao da je rešenjima Specijalnog i Apelacionog suda iz 2015. optuženima protivno Ustavu Srbije produžavan pritvor. Predlažem da odluka ovog suda bude izvedena kao dokaz - rekla je branilac optuženih, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

U Specijalnom sudu juče je trebalo da svedoči Nenad Radović, koji je u vreme ubistva novinara radio kao obezbeđenje i bio na samo nekoliko metara od mesta zločina. Međutim, Radović, koji je juče došao u sud, rekao je da on nije taj čovek i da nikad nije radio kao obezbeđenje, već je prodavao auto-delove. Sudija je najavila da će u martu biti izvedeni pisani dokazi, a zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić rekao je da bi posle toga trebalo da budu iznete završne reči, pa da se presuda očekuje na proleće.

Kurir / J. S.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track