HAPŠENJE U METROPOLU: Mafijaši iz Australije u stacionaru za strance
Foto: Printscreen

Narko-banda čeka izručenje

HAPŠENJE U METROPOLU: Mafijaši iz Australije u stacionaru za strance

Crna Hronika -

Dvojica stranaca prebačeni u Padinsku skelu, treći će biti predat tužilaštvu u Srbiji

Tristan Voters (35), jedan od najvećih narko-bosova Australije, i biznismen iz ove zemlje Rohan Arnold (44), koji su uhapšeni u utorak u hotelu „Metropol“ pod sumnjom za šverc kokaina, prebačeni su u stacionar za strance u Padinskoj skeli, nezvanično saznaje Kurir.

- Njih dvojica su prebačena u stacionar dok naša policija radi na potvrdi njihovog identiteta. Pored toga, uporedo se radi i na proveri novčanica koje su pronađene kod njih kako bi se utvrdilo da nisu falsifikovane. S druge strane, naše ministarstvo pravde očekuje da iz Australije, odakle su osumnjičeni, stigne zamolnica za njihovo izručenje - rekao je naš dobro obavešten izvor. Treći član ove grupe Dejvid Kembel, kao i državljanin Libana D. G. (41), koji je uhapšen zbog lažnih isprava, upućeni su nadležnom tužilaštvu i protiv njih će se u Srbiji voditi postupak.

Rohan Arnold
Rohan Arnold foto: Printscreen/rohanarnold.com

Trojica Australijanaca uhapšena su pre tri dana u hotelu „Metropol“ nakon istrage koju je vodila naša država zajedno sa australijskim kolegama.

Oni su uhapšeni tokom primopredaje novca, a u torbi kod njih pronađeno je skoro 700.000 evra u različitim novčanim valutama i jedan pištolj. Istraga je počela u aprilu prošle godine, kada je u luku u Sidneju iz Kine stigao kontejner sa čeličnim cevima u čijim šupljinama je pronađeno 1.280 kilograma kokaina spakovanog u 2.576 paketa. Kokain je bio odlične čistoće, te se pretpostavlja da je njegova vrednost bila oko 500 miliona australijskih dolara.

Kurir / J. S- J. R.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track