TRAGEDIJA KOD VALJEVA: Voz udario u golf, dvojica poginula
Foto: Privatna Arhiva

Nesreća na pruzi Beograd-Bar kod Valjeva

TRAGEDIJA KOD VALJEVA: Voz udario u golf, dvojica poginula

Crna Hronika -

Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (51) stradali posle sudara sa lokomotivom u selu Popučke, trojica kolega igrom slučaja nisu pošla sa njima

Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (51), obojica iz Valjeva, poginuli su juče ujutru na pruzi Beograd-Bar, kada je na njihov „golf 2“ naleteo brzi voz u selu Popučke, a od siline udarca auto je sleteo u reku.

Trojica njihovih kolega imala su sreće jer nisu krenula sa njima na posao. Nastradali muškarci iza sebe su ostavili sedmoro dece.

Posle sudara s vozom auto sleteo u reku
Posle sudara s vozom auto sleteo u rekufoto: RTS

Loš predosećaj

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u Popučkama, gde je ranijih godina nastradalo nekoliko osoba. Za volanom „golfa 2“ bio je Milan Kojić, koji je zajedno sa Đedovićem krenuo po kolegu koji živi sa druge strane pruge. Inače, Kojić je prošle nedelje kupio ovaj auto.

Milan Kojić
Milan Kojićfoto: Privatna Arhiva

- Trebalo je da idemo u Beograd, gde smo imali zakazan posao. Milan i Velimir su krenuli po mene. Kao da sam nešto predosećao, Milana sam tog jutra dva puta zvao da mu kažem da ne prelazi prugu i da ću ga sačekati na magistrali, međutim, nije mi se javio na telefon. Nekoliko minuta posle mojih poziva njih je udario voz. Bio sam kod kuće i čekao sam, ne znajući šta im se dogodilo. Mislio sam da Milan nije uspeo da upali kola. Tek kasnije sam čuo za nesreću - očajan je kolega Borivoje Nićiforović.

Automobil je završio u obližnjoj reci Krivošiji.

- Telo Velimirovića odmah smo pronašli, dok je Kojićevo telo bilo u reci. Najpre smo imali informaciju da je u kolima bio i njihov treći kolega iz Valjeva, ali ispostavilo se da je odustao od puta. Veća tragedija je izbegnuta jer još jedan kolega nije pošao sa njima - navode naši izvori.

Kojić je iza sebe ostavio petoro dece, a Velimirović dvoje. Komšije Kojića, koji žive u selu Popučke, ispričali su da je Milan bio vredan.

Milanova supruga Nanet sa ćerkama
Milanova supruga Nanet sa ćerkamafoto: Privatna Arhiva

Oženio se Filipinkom

- Milan se borio da zaradi svaki dinar da bi prehranio porodicu. Video sam ga veče pre pogibiju, kada sam mu bio na slavi. Iz prvog braka ima dvoje dece, dok u braku sa Filipinkom Nanet Duro, koju je upoznao dok je radio na Kipru, ima malu devojčicu, koja još nije krenula u školu, kao i sina i ćerku osnovce. Žena mu ne radi, još uvek nije dobila naše državljanstvo - ispričao je komšija.

Pružni prelaz odneo mnoge živote
Pružni prelaz odneo mnoge životefoto: Slađana Stevanović

Ukleti prelaz

POGINULA PETOČLANA PORODICA IZ BOSNE

Prelaz u Popučkama odneo je u poslednjih 15 godina nekoliko života. Na tom mestu 2005. poginula je petočlana porodica iz Bosne, a u oktobru 2008. nastradao je tridesetdvogodišnji meštanin tog sela, na koga je naleteo putnički voz. Prelaz nema polubranike, već samo svetlosnu signalizaciju i obeležen je Andrejinim krstom.

U „Železnicama Srbije“ tvrde da je svetlosna signalizacija radila, tako da je do nesreće najverovatnije došlo „zbog loše procene vozača o potrebnom vremenu prelaska pruge“.

- Problem je što je put Valjevo-Beograd blizu prelaza, tako da ne postoji nikakva tehnička mogućnost da se prelaz obezbedi rampom ili bilo kojom drugom fizičkom zaprekom - poručili su ranije iz „Železnica Srbije“.

Kurir / Slađana Stevanović

Foto: Slađana Stevanović, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track