ČETVRTI SLUČAJ ZA SAMO 10 DANA: Sprečena krađa kolosečnog pribora u Preševu
Foto: Aleksandar Jovanović

Policijska akcija ORGANIZOVANA U NEDELJU

ČETVRTI SLUČAJ ZA SAMO 10 DANA: Sprečena krađa kolosečnog pribora u Preševu

Crna Hronika -

BEOGRAD - U železničkoj stanici Preševo u nedelju je sprečena krađa kolosečnog pribora, a privedene su dve osobe, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Kako se navodi, radilo se o sinhronizovanoj zajedničkoj akciji zaposlenih u "Infrastrukturi železnice Srbije", pripadnika policije i čuvarskih službi. Prilikom izvođenja akcije, 21. januara u 21.15, policija je u autu kod privedenih lica pronašla 16 podložnih ploča, a neposredno pored automobila još 58 podložnih ploča pripremljenih za unošenje u vozilo.

Pokušaj krađe organizovan je preko puta železničke stanice, u šumskom pojasu pored kojeg prolazi put. Policija je nakon hvatanja počinilaca izvršila uviđaj i privela ih.

foto: Aleksandar Jovanović

Kako ova akcija železničara i policije ne bi bila otkrivena, zadržan je i jedan voz, jer je krađa organizovana tokom redovnog komercijalnog pregleda i zauzetosti staničnog osoblja oko pregleda voza.

Reč je o kolosečnom priboru uskladištenom u stanici Preševo nakon remonta pruge Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac.

Krađa podložnih ploča u stanici Preševo koja je sinoć sprečena četvrti je slučaj za samo desetak dana. U prethodna tri slučaja ukradeno je ukupno 470 komada podložnih ploča, čime je "Infrastrukturi železnice Srbije" naneta šteta od preko milion dinara.

Težina ukradenih podložnih ploča je oko 4,6 tona, pa se sumnja da je u ovoj organizovanoj krađi učestvovalo više izvršilaca, pored dvojice uhvaćenih.

U saopštenju se ističe da, osim velike materijalne štete, krađama infrastrukturnih delova i opreme direktno se ugrožava bezbednost železničkog saobraćaja.

Ovo je još jedan od koraka koje "Infrastruktura železnice Srbije" preduzima u saradnji sa državnim organima, kako bi se sprečile dalje krađe na ovom prostoru, a time i ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i velike materijalne štete.

Zbog toga će "Infrastruktura železnice Srbije" i u narednom periodu nastaviti koordinirane aktivnosti u saradnji sa državnim organima širom zemlje na sprečavanju krađa železničke imovine i otkrivanju počinilaca, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PAUK ODNEO POLICIJSKI DŽIP ISRED SKUPŠTINE ! Pa vi, posle toga, optužujte Parking servis kako nose samo jeftinije kola!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track