STRAVIČAN ZLOČIN KOJI JE PRE 20 GODINA UZNEMIRIO SRBIJU: Izrešetao i spalio studentkinju iz Rume! Policija ga uhapsila dok je slobodno šetao s pištoljem!
Foto: Dragana Udovičić

potraga za ubicom je dugo trajala

STRAVIČAN ZLOČIN KOJI JE PRE 20 GODINA UZNEMIRIO SRBIJU: Izrešetao i spalio studentkinju iz Rume! Policija ga uhapsila dok je slobodno šetao s pištoljem!

Crna Hronika -

SREMSKA MITROVICA - Nebojša Petrović (57) iz Sremske Mitrovice, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva i spaljivanja studentkinje Marije Livade 1998. godine, uhapšen je u sredu u akciji pripadnika MUP-a i Žandarmerije s pištoljem i sedam metaka.

Kako prenose beogradski mediji, Petrović je uhapšen prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta zboga sumnje u krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

foto: Shutterstock

Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana. Petroviću se godinama sudilo zbog ubistva i spaljivanja studentkinje Marije Livade (22) iz Rume 1998.

Naime, Marija Livada nestala je u noći između 27. i 28. septembra 1998. Te večeri je poslednji put viđena u gradu, a onda joj se izgubio svaki trag. Kada je pronađen ugljenisano telo devojke u Inđiji, porodica Livada nije verovala da je reč o Mariji. Međutim, na osnovu neizgorelih ostataka utvrđeno je da je reč o tada 21-godišnjoj studentkinji iz Rume, kao i da je devojka ubijena jednim hicem iz pištolja, a da je zatim njeno telo spaljeno i izrešetano.

Dugo je trajala potraga za ubicom, dok kriminalistički inspektori nisu došli do podataka da je Marija kobne noći viđena kako ulazi u kafić "Alkatraz", vlasništvo Nebojše Petrovića. Iz tog kafića se nikada nije vratila. Petrović je uhapšen, a nekoliko gostiju lokala kasnije je priznalo da je videlo kako Marija kobne noći ulazi u njegovu kancelariju i da iz nje više nije izašla.

Pucao joj u glavu, pa je zamotao u tepih

Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je da je Petrović u svojoj kancelariji pucao u glavu Mariji, a zatim je umotao u tepih, stavio u gepek svog "juga" i odvezao u potez Leje kraj Inđije.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Tamo je u Marijino telo ispalio još pet metaka iz pištolja, polio ga benzinom i zapalio, a zatim se vratio u Rumu. Tokom istrage i suđenja nije jasno definisano šta je motiv ovog zločina, a Petrović se svih godina branio da nije ubio Mariju.

Oborene dve presude

Na prva dva suđenja osuđivan je na 20 godina, ali je Vrhovni sud obarao ove presude. Petrović je sve vreme, od presude Okružnog suda do rešenja Vrhovnog suda, provodio na slobodi.

Na trećem suđenju njemu je izrečena kazna zatvora od 40 godina, ali je i tu presudu oborio Vrhovni sud.

Na poslednjem suđenju u Okružnom sudu u Sremskoj Mitrovici, krivično veće osudilo je Petrovića na 20 godina zatvora, a tu presudu je Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio u kaznu od 15 godina zatvora i ona je postala pravosnažna 11. novembra 2010.

Amnestiran odlukom Višeg suda

Kako prenose mediji, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Popović je odležao kaznu za ubistvo studentkinje. Pre presude Petrović je u pritvoru proveo 6 godina 4 meseca i 24 dana, da bi nakon presude u zatvoru je ostao od 22. novembra 2010. do 3.avgusta 2015. Nakon toga je amnestiran odlukom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track