PREBIJEN, ISKASAPLJEN, UPUCAN, UMOTAN U CELOFAN PA ZAPALJEN: Ovako je prošao Spasojevićev kum i bivši policajac koji je SVEDOČIO PROTIV ZEMUNACA
Foto: Printscreen Facebook/legende devedesetih

Zoran Vukojević Vuk

PREBIJEN, ISKASAPLJEN, UPUCAN, UMOTAN U CELOFAN PA ZAPALJEN: Ovako je prošao Spasojevićev kum i bivši policajac koji je SVEDOČIO PROTIV ZEMUNACA

Crna Hronika -

Zoran Vukojević Vuk, Dušana Spasojevića, čiji je bio kum, poznaje od '95. i od tada se druže. Do 2000. je bio policajac u Zemunu, a onda počinje da radi kao njegov šef obezbeđenja u Šilerovoj.

Vukojević je policiji prvi iskaz dao u akciji Sablja. Posle toga postaje svedok saradnik. On je rekao da je Zemunski klan radio za DB od '98. i da su se s tadašnjim vrhom policije dogovorili da mogu da rade šta hoće i koga treba da ubiju po gradu. "Koliko ja znam, oko 30 ubistava su izvršili oni po gradu i time su se javno hvalili", rekao je Vukojević.

Govorio je o tome koji su političari i pripadnici državne i vojne službe imali konakte sa Zemuncima, a da je JSO obezbeđivao Spasojevića. Svedočio je da su Legija i Duća organizovali ubistvo Đinđića.

Svedok saradnik je odbio policijsko obezbeđenje, a 2006. otet je, mučen na najstrašniji način, prebijen, iskasapljen, upucavan i tako izmasakriran, a još živ, umotan u celofan, zapaljen je i bačen u raku iskopanu pedesetak metara od mesta na kom je nađen u šumi. Tako zapaljen i izmučen puzao je još nekih pedeset metara. Patolozi kažu da je telo bilo toliko unakaženo da to dugo nisu videli.

Ubice su ga navodno mučile da bi priznao gde su zakopani milioni od otmica koje su vršili Zemunci, tako da se pretpostavljalo da su ga oni ubili. Kada je uhapšen Aleksandar Simović DNK-a analizom utvrđeno da su njegovi otisci nađeni na lisicama kojima je tokom mučenja bio vezan Vukojević.

Simović je negirao da je ubio Vukojevića, tvrdeći da je za to čuo iz medija. U stanu u kojem je uhapšen Aleksandar pronađeni su revolver Smit i Veson, automatska puška sa municijom, ručna bomba, kao i municija za magnum 357 kojim je upucan Vukojević

(Kurir.rs/Legende devedesetih)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track