Dve sestre poginule u sudaru kod Požege
Foto: KURIR

Strašan udes kod Požege

Dve sestre poginule u sudaru kod Požege

Crna Hronika -
Slađana (24) i Julijana (20) Mihajilović nastradale, dok su Slađanin verenik Milan Pantelić (28) i drugarica Nina Petrović (21) teško povređeni kada su džipom sleteli s puta

POŽEGA - Užas na magistrali!Rođene sestre Slađana (24) i Julijana (20) Mihajilović iz Čestobrodice kod Požege preminule su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 3.30 časova na magistralnom putu Čačak-Požega. Nina Petrović (21), koja je s njima bila u automobilu „tojota“, u komi je, dok je Slađanin verenik Milan Pantelić (28), s teškim povredama glave, prelomom noge i povredama unutrašnjih organa, smešten u čačansku bolnicu.Teška nesreća dogodila se kad je „tojota“, koju je najverovatnije vozila Julijana, sletela s puta, udarila u veliki betonski zid i zapalila se.Njih četvoro vraćali su se s koncerta u Čačku. U jednom trenutku, pri ulasku u blagu, levu krivinu u selu Gugalj devojka je izgubila kontrolu nad kolima i naletela na zid. Auto je počeo da gori - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Mladići koji razvoze hleb iz jedne čačanske pekare, a koji su išli iza „tojote“, pritrčali su da pomognu povređenima i pozvali Hitnu pomoć.- Bilo je jezivo! Četvoro mladih izvučeno je iz automobila i odmah prebačeno u bolnicu u Užicu. Sve tri devojke su davale znake života iako su imale teške povrede glave. Nažalost, jedna sestra umrla je oko pet sati, a druga sat kasnije - ispričao je jedan lekar iz užičke bolnice.U kući sestara Mihajilović juče su se okupili rođaci, komšije i prijatelji da izjave saučešće. Iz dvorišta su se čuli jecaji i kuknjava.- Jao, majko moja! Roditelji su im otputovali u Rusiju. Ko zna kako će ovaj jad i tugu preživeti... Trebalo bi da stignu do kraja dana - kroz plač je rekla jedna rođaka.Otac stradalih devojaka Vidan bio je poznati privrednik u Užicu.- Mnogo ih je voleo. Slađana je bila student menadžmenta, a Jula je upisala studije dizajna. Imaju i treću sestricu. Njihova drugarica Nina studira Višu turističku školu - priča rođaka.

Tragovi zapaljenog automobila pored zida u koji je tojota udarila
Tragovi zapaljenog automobila pored zida u koji je tojota udarila

Nina (levo) i Julijana bile su nerazdvojne
Nina (levo) i Julijana bile su nerazdvojne

Slađa trebalo da se uda u septembru- Slađa i Milan su se verili i planirali da se venčaju krajem septembra. Koliko se samo Slađa radovala svadbi. Oko kuće je letos posadila cveće, svakodnevno ga je zalivala i pazila da joj dom lepo izgleda za svadbu. Ali, eto, nije je dočekala... Slađa i Jula su pre nekoliko dana bile u Rusiji, kod roditelja, na nekom slavlju. Tada su se i videli poslednji put - kaže jedan dalji rođak Mihajilovića.

Slađana Mihajilović sa verenikom
Slađana Mihajilović sa verenikom

Otac dobrotvor

- Vidan je od kako ga znam pomagao sirotinju, davao i kapom i šakom... Prošle godine u Zaselju je osveštana crkva čiju je gradnju dobrim delom pomogao, finansirao upravo Vidan... Ma, nije pomogao ko mu se nije javio, ko mu se nije požalio... Znam neke ljude koji su bili puka sirotinja, a koji su danas zahvaljujući Vidanu i njegovoj pomoći dobri domaćini, kaže kroz suze jedan od prijatelja porodice Mihajilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja