SUĐENJE SLOBODANU DUBAJIĆU Najpoznatiji balkanski makro u čijem se stanu Rođa predozirao negirao krivicu!
Foto: Printskrin YT

Organizovanje eletne prostitucije

SUĐENJE SLOBODANU DUBAJIĆU Najpoznatiji balkanski makro u čijem se stanu Rođa predozirao negirao krivicu!

Crna Hronika -

Slobodan Dubajić tereti se da je na jahti kod Biograda podvodio bogatim Italijanima 4 devojke, među kojima i 2 Srpkinje.

Treneru kung-fua i Slobodanu Dubajiću Dabiju (62) iz Bjelovara, koji je pobegao iz Srbije nakon što je osuđen jer se u njegovom stanu heroinom predozirao pevač Rođa Raičević, otpočelo je suđenje u Zadru zbog organizovanja elitne prostitucije.

Pobegao iz Srbije

Dubajić je, podsetimo, srpskoj javnosti postao poznat još 2001, nakon smrti poznatog pevača, da bi ga dve godine kasnije tadašnji Opštinski sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora „jer je Raičeviću omogućio da konzumira heroin u njegovom stanu“. Isti sud ga je prethodno osudio i na 14 meseci zatvora zbog posredovanja u organizovanju prostitucije, nakon čega je Dubajić pobegao u Hrvatsku.

Tamošnje vlasti terete ga za organizovanje elitne prostitucije, a trenutno mu se sudi za delo od pre devet godina, kada je zajedno sa saučesnikom uhapšen jer je na jahti kod Biograda podvodio četiri devojke bogatim Italijanima.

- Nisam kriv - rekao je Dubajić na početku suđenja, koje je, prema pisanju hrvatskih medija, zatvoreno za javnost.

Sud je potom, takođe iza zatvorenih vrata, saslušao devojke koje su bile uključene u prostituciju: M. F. (37) i K. Š. (26) iz Srbije, A. M. (30) iz Bosne, kao i J. L. (36) iz Hrvatske.

Bio u zatvoru do 2007.

Dubajić je u zadranskom zatvoru bio do 2007. godine, a po izlasku je nastavio da se bavi istim poslom, pa je dve godine kasnije uhapšen zbog sumnje da je u zagrebačkim hotelima ponovo organizovao prostituciju. Hrvatski mediji prenose da je među Dubajićevim klijentima bilo i poznatih sportista i biznismena koji su za noć plaćali i po 6.000 evra

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track