USKORO PRVOSTEPENA PRESUDA: Završne reči na suđenju Dragoslavu Kosmajcu zakazane za april
Foto: Nebojša Mandić

viši sud u beogradu

USKORO PRVOSTEPENA PRESUDA: Završne reči na suđenju Dragoslavu Kosmajcu zakazane za april

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje kontroverznom biznismenu i dvojici geodeta zbog optužbi za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari, ulazi u završnu fazu

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Dragoslavu Kosmjacu i dvojici geodeta, koje Više tužilaštvo tereti za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari.

Sudija tatjana Sretenović navela je da je jedan član sudskog veća opravdano izostao, a potom je zakazala iznošenje završnih reči za 3. april.

Podsetimo, Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, jer je, prema optužnici, dvojicu geodeta podstrekao na zloupotrebu službenog položaja.

Geodete, Dragi Milidrag je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Milan Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Suđenje su od početka pratile brojne kontroverze, posebno nakon saslušanja veštaka koji su potvrdili da sporna parcela za koju se terti MKosmajac nikada nije bila u vlasništvu države, kao i da optuženi zbog toga nisu mogli da nanesu nikakvu štetu državnom budžetu.

Uporkos njihovom nalazu i mišljenju, Više tužilaštvo je ostalo pri svojoj optužnici, a nakon što svi učesnici u postupku iznesu završne reči, Viši sud će izreći prvostepenu presudu.

Kosmajac je u žižu javnosti dospao 2013., nakon što ga je tadašnji premijer Aleksandar Vučić javno prozvao da je najveći narko diler u Srbiji.

U novembru 2014. godine je uhapšen u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je dovoden u vezu sa trgovinom narkoticima, ali za to nikada nije optužen zbog nedostatka dokaza.

Njemu je Viši sud zbog postupka u vezi sa građevinskim zemljišem privremeno zaplenio dvadesetak lokala u Beogradu.

(Kurir rs. - I. Milićević, foto: N. Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track