Demanti: Nije hotel Srbija Tis nego hotel Srbija

Demanti: Nije hotel Srbija Tis nego hotel Srbija

Crna Hronika -
Obraćanje povodom teksta "Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka"

BEOGRAD - Hotel Srbija TIS obratio se povodom teksta objavljenog u elektronskom izdanju Kurira u sekciji crna hronika, dana 22.06.2012.

Naime, u tekstu pod naslovom «Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka» među imenima drugih lica uhapšenih povodom navedene afere nalazi se i ime Snežana Mitrović.

Direktorka našeg hotela «Srbija TIS», koja ni na koji način nije povezana sa tom aferom, takođe se zove Snežana Mitrović, te je vaš tekst uzrokovao čitav niz neprijatnosti.

Svesni smo da je zabunu uzrokovala činjenica da naša direktorka i u tekstu imenovano uhapšeno lice imaju isto lično ime, ali je zabuni dodatno doprinela i činjenica da je u tekstu u vašem elektronskom izdanju usled tehničke greške u listi tagova navedeno ime našeg hotela: «Hotel Srbija TIS».

«Hotel Srbija TIS», koji se nalazi u Zaječaru, i naša direktorka gospođa Snežana Mitrović ni na koji način, što se može i dokazati, nisu povezani sa aferom o kojoj se govori u vašem tekstu, te je ovim tehničkim propustom učinjenim sa vaše strane, naneta nepopravljiva šteta ugledu našeg preduzeća, a naša direktorka Snežana Mitrović je doživela čitav niz neprijatnosti.

Želimo da verujemo da do ovog propusta nije došlo namerno i da je autor ovog teksta i lice koje je tehnički uobličilo elektronsko izdanje članka samo imalo nameru da izvesti javnost o aktuelnim dešavanjima u zemlji, ali kako bi prekinuli neprijatne glasine koje ruše naš ugled molimo vas da ODMAH PO PRIJEMU OVOG DOPISA, preduzmete mere u skladu sa zakonskim odredbama i to:

1) Brisanju naziva «Hotel Srbija TIS» iz tag liste pripojene uz tekst elektronskog izdanja članka «Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka».

2) Objavljivanju kratkog obaveštenja i izvinjenja u elektronskom i štampanom izdanju u vašem listu, da direktorka Hotela Srbija TIS u Zaječaru nema nikakve veze sa imenovanom iz vašeg članka.

Uvereni smo da ćete razumeti da ovaj naš zahtev za cilj ima samo zaštitu imena porodične kompanije «DOO Tis Mitrović».

S poštovanjem,

Hotel Srbija TIS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track