Najnovije vesti

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Snimci sa kuće oslobađaju Zorana
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

odgovor na optužnicu

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Snimci sa kuće oslobađaju Zorana

Crna Hronika

Advokat supruga ubijene pevačice Jelene Marjanović podneo odgovor na optužnicu, u kojem je osporio dokaze navedene u njoj

Odbrana Zorana Marjanovića, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, podneo je odgovor na optužnicu koje je pre desetak dana sudu dostavilo Više javno tužilaštvo.

Kako saznajemo, prvi odgovor na optužnicu sudu je juče podneo advokat Veljko Delibašić.

- U odgovoru na optužnicu tražio sam da sud natera tužilaštvo da obelodani dokaze koje krije, pre svega snimak kamere koja pokriva nasip i koji isključuje svaku sumnju da je Zoran Marjanović ubio Jelenu Marjanović. Osporio sam i sve ostalo navedeno u optužnici - potvrdio je za Kurir Delibašić. Reč je o spornom snimku koji nije dostavljen odbrani, a koji je zabeležila sigurnosna kamera na kući porodice Jahović, koja se nalazi u blizini nasipa.

Ovaj snimak s kamere koja je navodno bila usmerena ka nasipu policija je otkrila dvadesetak dana posle zločina. Hard-disk je odnet na analizu, a odbrana tvrdi da bi taj snimak mogao da oslobodi Zorana optužbi zbog kojih mu preti 40 godina zatvora.

- Branioci, kao i sam okrivljeni imaju pravo da u roku od osam dana daju odgovor na optužnicu, u kom iznose svoje argumente i ono što smatraju da tokom istrage koju vodi tužilaštvo nije dobro urađeno. O tim prigovorima odlučuje sud, koji može da ih usvoji i odbaci optužnicu ili vrati tužilaštvu predmet na dopunu istrage, ali isto tako može i da potvrdi optužnicu - kaže sagovornik Kurira.

Kurir / J. S.

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) JEZIVA NESREĆA NA PRUZI KOD VRANJSKE BANJE: Voz razneo automobil u paramparčad, lokomotiva izletela iz šina!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...