Najnovije vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO TATONA: Pregledani snimci nereda
Foto: Uroš Čorbić

Viši sud u Beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO TATONA: Pregledani snimci nereda

Crna Hronika

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona u navijačkim neredima na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Na suđenju su pregledani snimci nereda snimljeni bezbednosnim kamerama i ispitan je jedan veštak. Sledeće suđenje zakazano je za 18. april.

Puzigaći je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke jer je tokom bekstva bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora.

U bekstvu je prethodno bio šest godina tokom kojih se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljuje u monaškoj mantiji.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana. Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeni postupak za ubistvo Tatona vodi se i prema Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu, bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, a nedavnom novom presudom, nakon ponovljenog suđenja na 12 godina zatvora.

Čeka se odluka o žalbama koju treba da donese Apelacioni sud.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uroš Čorbić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) JEZIVA NESREĆA NA PRUZI KOD VRANJSKE BANJE: Voz razneo automobil u paramparčad, lokomotiva izletela iz šina!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...