ODREĐEN PRITVOR RADILOGU SA VMA: Lekar se na saslušanju branio ćutanjem
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

tužilaštvo

ODREĐEN PRITVOR RADILOGU SA VMA: Lekar se na saslušanju branio ćutanjem

Crna Hronika -

Lekar potpukovnik B.R, osumnjičen za korupciju na Vojno medicinskoj akademiji B.R. danas se na saslušanju tužilaštvu branio ćutanjem, a sud mu je nakon toga odredio pritvor do 30 dana na predlog tužilaštva.

Na saslušanju u Posebnom odeljenju za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni nije iznosio odbranu, preocizrala je za portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Ona je ukazala da u ovom slučaju nema drugih osumnjičenih osim B.R.

Što se tiče pritvora, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda za suzbijanje korupcije je doneo rešenje kojim je odredio je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke i opasnosti da će u krarkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

B.R. se tereti za krivično delo zloupotreba sluzbenog polozaja u produzenom trajanju.

Hapšenje lekara na službi u Vojnomedicinskoj akademiji potpukovnika B.R, prvi je slučaj u Srbiji koji se vodi u Posebnom odeljenju za subijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Višeg suda u Beogradu, koja su počela sa radom prošle sedmice, početkom primene novog Zakona o organzaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma.

Akciju hapšenja osumnjičenog zajedno su sproveli pripadnici Vojnobezbednosne agencije i pomenutog tužilaštva.

B.R, se sumnjiči da je kao lekar na službi u VMA duži vremenski period zloupotrebljavao svoj službeni položaj, ali detalji slučaja još nisu zvanično saopšteni.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track