BIVŠI PRIPADNIK CRVENIH BERETKI I LEGIJIN KUM: Nenad Bujošević Rambo u zatvoru uči ekonomiju i anatomiju!
Foto: Facebook, Foto: Printscreen Facebook

17 godina u samici

BIVŠI PRIPADNIK CRVENIH BERETKI I LEGIJIN KUM: Nenad Bujošević Rambo u zatvoru uči ekonomiju i anatomiju!

Crna Hronika -

Nenad Bujošević (49) zvani Rambo, bivši pripadnik „Crvenih beretki” osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, bacio se na učenje anatomije i ekonomije.

Nenad Bujošević Rambo

Bujošević je na lični zahtev već 17 godina u samici požarevačkog zatvora „Zabela”, ali pomno prati šta njegova deca rade, pa je čak od bivše supruge tražio da mu donese školske udžbenike da bi bistrio štivo koje se u njima nalazi!

- Moj bivši suprug je i dalje u samici, od 2001. godine. Malo se šali da je turista po ustanovama Ministarstva pravde. U posetu mu idu naši sin i ćerka, kao i rodbina i prijatelji. Čita i informiše se o svemu, a pošto je rođen u Švajcarskoj, tražio je da mu donesemo nemački rečnik da bi se prisetio reči. Govori engleski i sada mu šaljem engleski rečnik sa gramatikom. Uđe u određene faze interesovanja, pa sada proučava ekonomiju, psihologiju i anatomiju. Tražio je preko raspusta da mu donesemo dečje udžbenike kako bi video šta mu deca uče - kaže Sanja Bujošević (43), Rambova supruga, sa kojom se sporazumno razveo pre tri godine.

Bujoševićeva supruga otkriva da ne ide u posetu bivšem suprugu, ali da se sa njim čuje telefonom jer su ostali u korektnim odnosima.

- Imamo dvoje dece i ona su naša neraskidiva veza. Ni pre razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje… Sada smo malo modifikovani spoj… - priča Rambova bivša žena.

Ona dodaje da uz filmove i serije njenom bivšem mužu brže prolazi vreme iza žice strogo čuvanog sedmog paviljona u Požarevcu, u kojem se nalaze osuđeni pripadnici „Crvenih beretki” i članovi zemunskog klana.

- Trenira koliko mu to uslovi dozvoljavaju. Ima svoje vežbe i tako uživa u vremenu i prostoru. Nije se posebno angažovao oko revizija nekih procesa, iako smatra da je bilo nelogičnosti i nepravilnosti u procesu suđenja „beretkama” - kaže naša sagovornica i dodaje da je na lični zahtev punih 17 godina u samici.

- Jedno vreme je delio sobu sa cimerima, ali više voli da bude sam. Nesalomiv je, drži se dostojanstveno i živi životom izolovanog komandosa - navodi Sanja.

foto: Zorana Jevtić

Rambo i Sanja su se razveli sporazumno posle 20 godina braka. Ona je pre neku godinu uplovila u vezu s drugim muškarcem, sa kojim je dobila ćerkicu.

- Nenad i ja smo odlagali ono što je bilo neminovno. On će još 18 godina biti u zatvoru. Davnih dana smo planirani razvod, ali je ta priča stajala, jer između nas nije bilo problema… Nenad i ja se redovno čujemo. Uvek smo imali fer komunikaciju. Ćerka i sin su nam porasli i nisu zapostavljeni, što je njemu najbitnije - rekla je ranije Sanja Bujošević za naš list.

Nenad Bujošević se od februara 2001. nalazi u zatvoru. Dok je trajalo suđenje, bio je u beogradskom Centralnom zatvoru, a avgusta 2010. je prebačen u Požarevac na izdržavanje kazne od 35 godina robije zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića.

Kaznu izdržava u dobro čuvanom sedmom paviljonu, nedaleko od najčuvanijeg „Alkatraza“, u kojem se nalazi Milorad Luković Legija, njegov bivši komandant i venčani kum.

foto: Profimedia

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kojem su poginula četvorica funkcionera SPO, na maksimalne kazne od 40 godina zatvora osuđeni su bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković, komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek i bivši pripadnici „Crvenih beretki“ Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček zvani Maći. Duško Maričić Gumar i Leonid Milivojević Leo osuđeni su na po 30 godina.

Sanja Bujošević: Žena je kao vrećica čaja!

Sanja Bujošević se za Ramba udala vrlo mlada, a venčani kum im je bio Milorad Luković Legija (49), koji je tada bio u braku sa Majom Luković, novinarkom iz Kanade. Sanja je jedno vreme živela u Americi jer joj je otac tamo radio kao diplomata.

- Prošla sam dug put tokom svih ovih godina. Žongliram između ženske i muške energije. Nagrađena sam jedino bogatim iskustvom u prevazilaženju životnih prepreka. Ekonomista sam, a kao ćerka diplomate sam duže vreme živela u Vašingtonu i govorim perfektno više stranih jezika. To mi je pomoglo prilikom zaposlenja. Postoji izreka da su žene kao vrećice čaja. Nikad ne znaš koliko je koja jaka dok je ne staviš u vrelu vodu - rekla je ranije za „Alo!” Sanja Bujošević.

(Kurir.rs/Alo, D.Ćuruvija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja