TRAŽILA LANČIĆE, PARFEME I NOVAC DA BI PUSTILA PARE ZA FILM: Oštetila Mirjanu Karanović i Baneta Trifunovića, dobila tri godine
Foto: Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović

Presuda bivšoj službenici pokrajinske vlade

TRAŽILA LANČIĆE, PARFEME I NOVAC DA BI PUSTILA PARE ZA FILM: Oštetila Mirjanu Karanović i Baneta Trifunovića, dobila tri godine

Crna Hronika -

Slavica Lukovac (60) iz Novog Sada, nekadašnja službenica pokrajinske vlade, juče je u Višem sudu u Novom Sadu osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog šest slučajeva primanja mita.

Krivično veće izreklo joj je identičnu kaznu kao i u prethodnom postupku. U kaznu će se uračunati i vreme provedeno u pritvoru, a obavezna je da po pravosnažnosti presude na račun AP Vojvodine uplati 153.000 dinara.

Slavici se pripisuje da je od aprila 2012. godine do januara 2013, u samostalnog stručnog saradnika za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva u pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje Vojvodine zahtevala poklon i novac i primila pare da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju bi morala učiniti.

Među oštećenima su poznata imena domaćeg filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. On je u ranijem postupku izjavio da ga je okrivljena pre nego što je isplaćen novac nadležnog sekreterijata za film "Odumiranje", kontaktirala u nekoliko navrata tražeći poklone, zlatne lančiće, parfeme i novac.

(Kurir.rs/S. S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track