Najnovije vesti

NOVI DETALJI SAČEKUŠE NA DUŠANOVCU: Na Blaža Đurovića pucali iz džipa u pokretu! KAMERE SNIMILE UBICU?
Foto: Dragana Udovičić

POLICIJA INTENZIVNO TRAGA ZA NAPADAČIMA

NOVI DETALJI SAČEKUŠE NA DUŠANOVCU: Na Blaža Đurovića pucali iz džipa u pokretu! KAMERE SNIMILE UBICU?

Crna Hronika

BEOGRAD- Blažo Đurović (39) iz Beograda ubijen je u subotu po podne u sačekuši u beogradskom naselju Dušanovac.

Prema nalazima istrage, Đurović je bio u svom BMW kada je nepoznati ubica u njega sasuo rafal iz automatskog oružja. 

foto: Dragana Udovičić

Zločin se dogodio u Ulici vojvode Skopljanca, u neposrednoj blizini Đurovićeve porodične kuće. Kako navode komšije, tek što je kolima izašao iz garaže, Đurovićevoj limuzini prišao je beli džip BMW X5 iz kog je ubica ispalio najmanje deset metaka. Đurović je na licu mesta podlegao povredama, a napadači su pobegli i za njima se traga.

Kako je Kurir pisao, ulica u kojoj se zločin dogodio pokrivena je kamerama, koje bi mogle da pomognu da begunci budu identifikovani i uhapšeni.

foto: Dragana Udovičić

"U Đurovića je ispaljeno od 10 do 15 metaka iz automatske puške, u trenutku kada je svojim BMW izlazio iz garaže. Inače, on je dosad bio meta napada već dva ili tri puta, zbog čega su on i njegov rođeni brat Aleksandar angažovali i privatno obezbeđenje. Živeli su zajedno, u istoj porodičnoj kući. Aleksandar je prvi istrčao posle pucnjave i pokušao da razbije staklo i pomogne bratu. Međutim, nije mu bilo spasa", kaže izvor Kurira iz istrage.

Nedugo posle brutalne likvidacije, policija je češljajući šire lice mesta u Tekeriškoj ulici na Voždovcu, u blizini Kumodraškog groblja, pronašla zapaljeni terenac BMW X5 i u njemu automatsku pušku.

foto: Dragana Udovičić

"Veruje se da je upravo to vozilo korišćeno tokom Đurovićevog ubistva i da su se napadači posle likvidacije dovezli u mračni i zavučeni nastavak ulice, gde su zapalili BMW kako bi uništili dokaze. Vozilo će biti najdetaljnije pregledano kako bi se eventualno utvrdio identitet ubice", rekao je izvor iz istrage.

Podsetimo, Blažo Đurović u svom dosijeu ima više od deset krivičnih dela. Između ostalog, sumnjičen je za otmicu, iznude, razbojništva, krađe, posedovanje nelegalnog oružja.

foto: Dragana Udovičić

"Svi smo znali čime se Blažo bavio, ali je prema nama uvek bio fin i kulturan, nikada nije bilo problema sa njim. Na njega su pucali i ranije, ne znam da li je ranjavan. Čuo sam da je sa kriminalom prestao pre godinu i po i da je odlučio da živi normalnim životom", kazao je za Kurir  jedan od komšija.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...