OTAC PRVE ŽRTVE ZEMUNACA: Zašto policajci nisu u pritvoru?
Foto: Nebojša Mandić

Istraga

OTAC PRVE ŽRTVE ZEMUNACA: Zašto policajci nisu u pritvoru?

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku suda, kojom su aktivni policajac Saša Đajić, zvani Džaja, i penzionisani pripadnik MUP Milan Radukić pušteni iz pritvora posle saslušanja zbog sumnje da su učestvovali u otmici Novaka Stevanića 1997. godine.

Oteti mladić, kog su policajci u uniformi, koji su tada radili u PS Zemun, kako se sumnja, predali pokojnom vođi „zemunskog klana“ Dušanu Spasojeviću, ubio se nekoliko meseci kasnije.

- Posle saslušanja, Đajiću je sud odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor, dok je Radukić pušten na slobodu. Tužilaštvo će se žaliti krivičnom vanpretresnom veću, koje može da potvrdi odluku ili da osumnjičenima ipak odredi pritvor - objašnjava sagovornik Kurira.

Odlukom suda razočaran je otac pokojnog mladića Zoran Stevanić, koji će, kako kaže, nastaviti da se bori za istinu.

- Iznenađen sam, 20 godina smo čekali pravdu, a sada su ljudi koji su u uniformama oteli mog sina pušteni na slobodu. Plašim se da takva odluka suda može da oteža istragu i uznemiri javnost. Nadam se da će se usvojiti žalba tužilaštva i da će se krivci za ono što je učinjeno Novaku ipak naći iza rešetaka - kaže otac otetog mladića.

Kurir / J. S.

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) O OVOME SU RAZGOVARALI VUČIĆ I MIČEL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja