BRUTALNA LIKVIDACIJA U HOLANDIJI: Veljin saradnik ubijen zbog droge!
Foto: Alekandar Jovanović/privatna arhiva

SAČEKUŠA

BRUTALNA LIKVIDACIJA U HOLANDIJI: Veljin saradnik ubijen zbog droge!

Crna Hronika -

Goran Tasić, zvani Gokče (46), kontroverzni biznismen iz Vranja i nekadašnji istaknuti član Nove Srbije Velje Ilića, ubijen je u sačekuši u Amsterdamu.

Tasić je u Srbiji imao debeo policijski dosije, a bio je blizak s poznatim ličnostima iz sveta estrade i sporta. Holandska policija sumnja da je ubijen u obračunu zbog narkotika.

Kako je za Kurir potvrdio njegov brat Zoran, Goran je u petak u bolnici podlegao povredama, a dan ranije zasad nepoznati napadači ispalili su hice u njega.

foto: Printscreen

Borio se za život

- Istina je, podlegao je povredama. Iz policije je zvanično potvrđeno porodici. To je jedino što imam od informacija - kaže Zoran za Kurir.

Pucnjava se dogodila u četvrtak uveče, oko 22.15 sati. Nekoliko ulica dalje policija je pronašla zapaljen BMW.

- Stanovnici tog dela Amsterdama čuli su pucnjavu i odmah pozvali policiju. Kada su istražitelji došli na lice mesta, zatekli su teško ranjenog Tasića ispred jedne kuće. On je prebačen u bolnicu, u kojoj su se lekari borili za njegov život. Identitet ubijenog utvrđen je tek u subotu - preneli su mediji.

Mesto napada... Meci završili i u vratima kuće ispred koje je upucan Tasić
Mesto napada... Meci završili i u vratima kuće ispred koje je upucan Tasićfoto: Printscreen

Policija je odmah krenula u potragu za napadačima.

- Još uvek niko nije uhapšen, ali traga se za dvojicom osumnjičenih, koji su bili obučeni u tamnu garderobu i na sebi su imali dukserice s kapuljačom. Očevici su videli da su posle pucnjave „odšetali“ u različitim pravcima. Iste večeri nad tim delom Amsterdama kružili su helikopteri - pišu novine.

Holandski mediji, pozivajući se na izvore iz policije, kao i na izjavu gradonačelnika Jozijasa van Artsena, naveli su da je Tasić najverovatnije likvidiran u obračunu zbog droge.

Otkazan nastup...  Rada Manojlović nije pevala zbog smrti vlasnika kluba
Otkazan nastup... Rada Manojlović nije pevala zbog smrti vlasnika klubafoto: Damir Dervišagić, Printscreen

Hapšen u oktobru

Vranjanac je poslednjih godina u Amsterdamu provodio veći deo vremena. Policiji te države nije bio poznat. Ovaj biznismen ima bogat kriminalni dosije, u kom je, kako su pisali mediji, čak 21 krivično delo. Poslednji put iza rešetaka se našao krajem oktobra 2017. Lisice su mu stavljene na Horgošu, pošto je za njim bila raspisana poternica zbog nasilničkog ponašanja. Međutim, on je tada uz jemstvo pušten.

Velimir Velja Ilić juče se nije javljao na naše telefonske pozive niti je odgovarao na poruke.

foto: Printscreen Facebook

Biografija

PUCNJAVE,REKET I ORUŽJE

  • U julu 2003. pucao iz automobila u pokretu na Zorana Popovića Popa
  • Hapšen je i 2010. zbog optužbi da je reketirao kuma i narodnog poslanika Radoslava Mojsilovića, člana Nove Srbije
  • Tasić se sumnjičio i da je 2015. u Vranju napao Dragoljuba Đ. tako što ga je udario pištoljem u glavu, pa pucao na njega
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Blizak s političarima

VOZIO ILIĆA U DŽIPU

Dok je bio član Nove Srbije i odbornik, Goran Tasić je viđen kako dočekuje i u luksuznom džipu vozi lidera stranke i tadašnjeg ministra Velimira Ilića, s kojim je bio u bliskim partijskim odnosima, pisali su mediji pre nekoliko godina.

foto: Damir Dervišagić

Vlasnik „Mažestika“

SLAVIO S MARINOM VISKOVIĆ IZLAZAK IZ PRITVORA

Goran Tasić Gokče bio je predsednik FK Vranjska banja, a bio je i vlasnik noćnog kluba „Mažestik“ u Vranju, u kom su gostovale brojne estradne zvezde. Družio se s mnogim pevačima i pevačicama. Navodno, prošle godine je oslobađanje iz pritvora slavio u svom klubu uz Marinu Visković. U „Mažestiku“ je u subotu uveče otkazan nastup Rade Manojlović zbog smrti vlasnika.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV NA LICU MESTA: Muškarac ubijen u sačekuši na Dušanovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track