UBIJENI VELJIN KRIMOS VOLEO RADU! Pevačica: Radovala sam se nastupu kod Gorana!
Foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

OTKRIVAMO

UBIJENI VELJIN KRIMOS VOLEO RADU! Pevačica: Radovala sam se nastupu kod Gorana!

Crna Hronika -

Goran Tasić Gokče, bivši član Nove Srbije Velje Ilića, ubijen dan pre prvog nastupa omiljene pevačice Rade Manojlović u njegovom klubu

Gokče je mnogo voleo estradu, družio se s pevačima, obožavao je Radu Manojlović. Trebalo je da pevačica u subotu prvi put nastupi u njegovom klubu „Mažestik“. Bio je srećan jer je više od godinu dana ugovarao njen dolazak. Nije ga dočekao, preminuo je od teških povreda zadobijenih u sačekuši dan ranije.

Ovako za Kurir priča sagovornik blizak Goranu Tasiću Gokčetu (46), kontroverznom biznismenu iz Vranja i bivšem članu Nove Srbije Velje Ilića, izrešetanom u Amsterdamu zbog, kako se veruje, narkotika. Tasić, koji je u Srbiji imao debeo policijski dosije, upucan je u četvrtak uveče i on je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, u kojoj je preminuo u petak.

- Goran je rekao prijateljima da će sve poslove završiti na vreme kako bi za vikend stigao u Srbiju. Pričao je da je srećan što je napokon ugovorio nastup Rade Manojlović, koju je inače obožavao. Nekoliko puta je odlagan njen dolazak u „Mažestik“ i sada je konačno sve dogovoreno. Sve karte su bile rasprodate - priča sagovornik Kurira.

foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

Rada Manojlović za Kurir kaže da ju je potresla ova vest.

- Veoma mi je žao što se to dogodilo. Radovala sam se tom nastupu i druženju s publikom. Ne bih da ulazim u detalje, ali mogu da kažem sve najbolje o gospodinu Goranu Tasiću. Njegovoj porodici izjavljujem iskreno saučešće - kaže pevačica.

Holandska policija traga za dvojicom napadača koji su posle rafalne paljbe pobegli automobilom BMW, koji su kasnije ostavili i zapalili.

- Pretpostavlja se da je Tasić bio umešan u poslove s narkoticima. Očigledno je da se radi o profesionalcima. Način na koji je likvidiran i zapaljeni auto ukazuju na potpis srpske mafije - kaže naš sagovornik.

foto: Nemanja Pančić

Velja Ilić sreo Tasića pre 10 godina

TADA NIJE BIO KRIMINALAC

Velja Ilić za Kurir tvrdi da ubijeni Goran Tasić Gokče nije bio član njegove stranke i „da misli da ga je pre deset godina upoznao na ručku u Vranju“.

- Nije nikad bio u stranci, pojavio se na nekom ručku. Taj vranjski odbor je prešao u SNS, ali on nije bio u stranci nikad. On se kod nas nije stranački pojavio, nego ga je zamolilo rukovodstvo u Vranju i on je došao na taj ručak. Vozio me je od restorana do televizije, rekli su mi da će me povesti. Mislim da je na tom mitingu bio i Koštunica - kaže predsednik NS. On misli da se Tasić tada nije bavio kriminalom.

- Meni je žao što je mlad čovek poginuo, teško je to, bez obzira na to ko je, nečije je dete, nečiji otac... Niko od prisutnih na tom ručku tada se nije bavio kriminalom, ali za 10 godina se mnogo toga promeni - dodao je Ilić.

foto: Stefan Jokić

Marina Visković

NISAM GA POZNAVALA

Pevačica Marina Visković nastupila je u oktobru 2017. u klubu „Mažestik“, a pričalo se da je tada vlasnik Goran Tasić slavio oslobađanje iz pritvora.

- Pevala sam u tom klubu kao i u svakom drugom u kom pevam po Balkanu i dijaspori. Nisam poznavala vlasnika jer inače nemam kontakt s njima, budući da su za te stvari zaduženi moji menadžeri - izjavila je Marina za Kurir.

Ljiljana Stanišić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PROVOKATIVNIJE NE MOŽE: Rada Manojlović u nikad kraćoj haljini zapalila Nemačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track