Najnovije vesti

ZEMUNAC PRIZNAO UČEŠĆE U KIDNAPOVANJU: Policajci su oteli Novaka Stevanića!
Foto: Privatna arhiva

ISTRAGA

ZEMUNAC PRIZNAO UČEŠĆE U KIDNAPOVANJU: Policajci su oteli Novaka Stevanića!

Crna Hronika

Bajić je, kako naš izvor otkriva, ostao pri svojim tvrdnjama da su Novaka Stevanića po nalogu Dušana Spasojevića na ulici oteli policajci Milan Radukić i Saša Đajić, zajedno sa pokojnim svedokom-saradnikom Zoranom Vukojevićem Vukom

Nikola Bajić (na gornjoj fotografiji levo), pripadnik „zemunskog klana“ koji je osuđen na 35 godina zatvora, juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu priznao da je učestvovao u prvoj otmici te kriminalne grupe u avgustu 1997, saznaje Kurir.

Novak Stevanić
Novak Stevanićfoto: Privatna arhiva

Bajić je, kako naš izvor otkriva, ostao pri svojim tvrdnjama da su Novaka Stevanića po nalogu Dušana Spasojevića na ulici oteli policajci Milan Radukić i Saša Đajić, zajedno sa pokojnim svedokom-saradnikom Zoranom Vukojevićem Vukom.

- Dušan ga je dovezao u garažu u belom „golfu“, glava mu je bila obmotana selotejp trakom, a ruke vezane. Izvadio je pištolj i udarao ga da mu kaže gde je sef u kući njegovih roditelja, sve dok mladić nije opisao tačno mesto.

On i Goran Ristić su otišli do tog stana, a mene su ostavili da ga čuvam u garaži u kojoj je bilo skoro 50 stepeni. Ostao sam celu noć s njim, oni su se vratili ujutru. Spasojević je bio besan, rekao je da „tipovanje nije bilo dobro“, da nisu našli milion maraka i da je sve iz sefa morao da da kerovima, tako je zvao policajce - ispričao je, kako Kurir saznaje, Bajić, koji je na saslušanje doveden iz zatvora Zabela.

On je opisao da su nesrećnog Novaka sutradan odvezli i pustili na Savski nasip. Novak Stevanić, podsetimo, najverovatnije pod pritiskom svega što mu se dogodilo, ubio se u aprilu 1998. godine.

Kurir / J. S.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...