ZEMUNAC PRIZNAO UČEŠĆE U KIDNAPOVANJU: Policajci su oteli Novaka Stevanića!
Foto: Privatna arhiva

ISTRAGA

ZEMUNAC PRIZNAO UČEŠĆE U KIDNAPOVANJU: Policajci su oteli Novaka Stevanića!

Crna Hronika -

Bajić je, kako naš izvor otkriva, ostao pri svojim tvrdnjama da su Novaka Stevanića po nalogu Dušana Spasojevića na ulici oteli policajci Milan Radukić i Saša Đajić, zajedno sa pokojnim svedokom-saradnikom Zoranom Vukojevićem Vukom

Nikola Bajić (na gornjoj fotografiji levo), pripadnik „zemunskog klana“ koji je osuđen na 35 godina zatvora, juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu priznao da je učestvovao u prvoj otmici te kriminalne grupe u avgustu 1997, saznaje Kurir.

Novak Stevanić
Novak Stevanićfoto: Privatna arhiva

Bajić je, kako naš izvor otkriva, ostao pri svojim tvrdnjama da su Novaka Stevanića po nalogu Dušana Spasojevića na ulici oteli policajci Milan Radukić i Saša Đajić, zajedno sa pokojnim svedokom-saradnikom Zoranom Vukojevićem Vukom.

- Dušan ga je dovezao u garažu u belom „golfu“, glava mu je bila obmotana selotejp trakom, a ruke vezane. Izvadio je pištolj i udarao ga da mu kaže gde je sef u kući njegovih roditelja, sve dok mladić nije opisao tačno mesto.

On i Goran Ristić su otišli do tog stana, a mene su ostavili da ga čuvam u garaži u kojoj je bilo skoro 50 stepeni. Ostao sam celu noć s njim, oni su se vratili ujutru. Spasojević je bio besan, rekao je da „tipovanje nije bilo dobro“, da nisu našli milion maraka i da je sve iz sefa morao da da kerovima, tako je zvao policajce - ispričao je, kako Kurir saznaje, Bajić, koji je na saslušanje doveden iz zatvora Zabela.

On je opisao da su nesrećnog Novaka sutradan odvezli i pustili na Savski nasip. Novak Stevanić, podsetimo, najverovatnije pod pritiskom svega što mu se dogodilo, ubio se u aprilu 1998. godine.

Kurir / J. S.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track