LOCIRANJE TELEFONA NOVI DOKAZI U OPTUŽNICI PROTIV MARJANOVIĆA: Ispituje se ko je sve bio na nasipu! KLJUČNO I SVEDOČENJE MALE JANE
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

VRAĆENA NA DOPUNU

LOCIRANJE TELEFONA NOVI DOKAZI U OPTUŽNICI PROTIV MARJANOVIĆA: Ispituje se ko je sve bio na nasipu! KLJUČNO I SVEDOČENJE MALE JANE

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da sasluša njegovu ćerku Janu, koja je bila na nasipu 2. aprila 2016. u vreme kad je, kako se sumnja, on ubio svoju suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović.

Novi dokazi

I BAZNE STANICE NA PROVERI

Prema nezvaničnim informacijama, osim saslušanja male Jane, sud je tužilaštvu naložio i da pribavi izveštaj o tome koji su sve telefonski brojevi bili registrovani na baznoj stanici u vreme ubistva.

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, izveštaj o baznim stanicama navodno je jedan od ključnih dokaza koji je pribavljen u istrazi protiv Zorana Marjanovića. U prigovorima na optužnicu odbrana je tražila i da im se dostave svi snimci sa sigurnosnih kamera.

Marjanovići isključili telefone u vreme ubistva

Kako je Kurir ranije obajvio, u vreme kada je Zoran Marjanović prijavio policiji da je poslednji put video suprugu Jelenu, njegov telefon, kao i telefoni ostalih članova njegove porodice bili su isključeni, utvrđeno je analizom mobilnih telefona i baznih stanica.

Prostorno-vremensko veštačenje koje je rađeno u sklopu istrage pokazalo je da je bazna stanica u Borči telefone članova porodice osumnjičenog za ubistvo supruge registrovala tek pošto je njeno telo pronađeno sledećeg dana u kanalu u Crvenki.

foto: Kurir

- Postoje dva ključna dokaza na kojima će se zasnivati optužnica protiv Zorana. Prvi je veštačenje mobilnih telefona i utvrđivanje baznih stanica na kojima se nalazio on, ali i članovi njegove porodice. Utvrđeno je da su u vreme kada je on rekao policiji da mu je supruga nestala, a koje se poklapa s vremenom njene smrti, mobilni telefoni Marjanovića bili isključeni, uključujući i Zoranov broj - otrkio je izvor Kurira upućen u istragu.

Rok tri dana

Tužilaštvo ima rok od tri dana da donese naredbu o dopuni istrage, a branioci Zorana Marjanovića, advokati Veljko Delibašić i Nikola Dumnić smatraju da bi Jana mogla da bude ključni svedok, posle čijeg svedočenja će Zoran biti pušten iz pritvora.

- Nakon saslušanja ćerke Zorana i Jelene očekujemo da bi postupak mogao biti obustavljen, što je jedina pravedna odluka - kaže Nikola Dumnić za Kurir.

Sud je juče saopštio da je odluka veća da tužilaštvo treba da pribavi nove dokaze, između ostalog, da u svojstvu svedoka ispita malu Janu.

foto: Nebojša Mandić

- Nisam očekivao ovakvu odluku suda. Ovo je kompromisno rešenje i za mene neočekivano, jer sam verovao da će sud smoći snage da donese jedino zakonito rešenje, a to je odluka da uopšte nema mesta optužbi - kaže Marjanovićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

Prema njegovim rečima, Jana će u Višem tužilaštvu biti saslušana u prisustvu psihologa, ali i advokata. Kako je istakao, mala Jana je u prethodne nepune dve godine saslušavana najmanje pet ili šest puta.

- Policija i tužilaštvo, kršeći zakon, saslušali su je bez prisustva psihologa. Nesporno je da je Jana svaki put ispričala isto, da se toga dana nije odvajala od oca i da sve nije moglo da se odigra onako kako piše, pa je tužilaštvo pokušalo da taj ključni dokaz u istrazi preskoči. Da je dete reklo i jednu jedinu reč koja ide tužilaštvu u prilog, ona bi bila ključni svedok tužilaštva, ali pošto njen iskaz otklanja i najmanju sumnju od Zorana, tužilaštvu ona nije bila bitna - kaže Delibašić i napominje da je dete jedini svedok, jer je tog dana bila na nasipu sa ocem i majkom.

(Kurir/J.Spasić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track