VIŠI SUD: Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo na Dušanovcu
Foto: Dragana Udovičić

beograd

VIŠI SUD: Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo na Dušanovcu

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Nemanji Ivanovu (36) osumnjičenom za ubistvo Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu 10. marta.

Portparol suda Bojana Stanković precizrala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema okrivljenom zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrviljeni i njegov branilac imaju pravo da u roku od tri dana od prijema ovog rešenja ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Ranije danas Ivanov je saslušan je jutros u Višem tužilaštvu u Beogradu, pred kojim se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Tereti se za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Uhapšen je u subotu zbog sumnje da je 10. marta sa više hitaca iz automatskog oružja usmrtio Đurovića (39) na Dušanovcu.

Mediji su preneli da je Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao je njega i decu.

Na njega je pucano iz džipa BMW koji je policija je kasnije pronašla zapaljenog, pišu mediji, koji navode i da je Đurović brat po majci Vladimira Jovanovića, poznatog kao Vlada Japanac.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Velicković.

On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track