KRAĐA NA SEOSKOM GROBLJU: Obili auto na sahrani oca Joce Amsterdama! DOK SU BILI U POVORCI, RAZBILI STAKLO NA DŽIPU
Foto: Dado Đilas, Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

SRAMOTA

KRAĐA NA SEOSKOM GROBLJU: Obili auto na sahrani oca Joce Amsterdama! DOK SU BILI U POVORCI, RAZBILI STAKLO NA DŽIPU

Crna Hronika -

Lopovi razbili staklo na džipu prijatelja Joce Amsterdama i odneli torbicu s dokumentima i novcem dok su vlasnici bili u pogrebnoj povorci

Nepoznati lopovi obili su automobil državljana Bugarske koji su došli u Veliku Krsnu na sahranu oca Sretena Jocića - Joce Amsterdama, saznaje Kurir.

Oni su razbili staklo na džipu i odneli žensku torbicu s dokumentima i novcem. Policija je obavila uviđaj i traga za pljačkašima.

foto: Vladimir Šporčić

Drska krađa odigrala se ponedeljak u blizini lokalnog groblja, na ispraćaju Živomira Jocića (84).

Stranci na meti

Na sahranu su među nekoliko stotina ljudi došli i Jocini prijatelji i poslovni partneri iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i nekih zemalja EU. Oni su parkirali automobile u blizini groblja i priključili se pogrebnoj povorci. Za to vreme lopovi su obilazili vozila sa stranim tablicama i na kraju obili jedno od njih kad su videli torbu na zadnjem sedištu, priča naš izvor i dodaje:

foto: Vladimir Šporčić

- Džip „rendž rover“ bio je parkiran na skretanju za groblje. Kad je vlasnik došao, primetio je da mu je razbijeno zadnje levo staklo, iza vozačevog. Pretpostavlja se da je neko kamenom razbio staklo i ukrao žensku torbicu.

Prvi koji su došli na mesto pljačke bili su saobraćajni policajci čija se patrola nalazila u blizini.

- Urađen je uviđaj i verujemo da će se kradljivci brzo pronaći - kaže naš sagovornik.

Ovaj nemili događaj pogodio je porodicu Jocić.

- Bilo im je veoma neprijatno. Posle sahrane petorica sinova Joce Amsterdama bila su tu za vreme uviđaja, izvinjavajući se gostima iz Bugarske. Strašno je što su lopovi to uradili u vreme pogreba, i to gostima iz inostranstva - rekao je meštanin.

foto: Dado Đilas

Direktno iz zatvora

Brojni Jocićevi prijatelji došli su na sahranu, ali nisu mogli da mu izjave saučešće pošto je Jocić iz zatvora Zabele, gde izdržava kaznu, direktno dovezen u porodičnu kuću u kojoj se nalazio kovčeg. Kad je povorka krenula ka groblju, on je vraćen u zatvor.

Podsetimo, Sreten Jocić izdržava kaznu od 13 i po godina zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića - Goksija Bombaša 1995. godine.

Meštani hvale Jocu

DELIO GORIVO POSLE MAJČINE SAHRANE

Meštani su puni reči hvale o Joci.

- Joca, kog ovde zovemo Bobi, mnogo je voleo oca Živomira, koji se posle njihove slave Svetog Nikole teško razboleo. Iz zatvora je tražio da se za njega obezbedi najbolja nega. Supruga Verica svakog dana je obilazila svekra. Inače, Sreten je prema nama bio korektan i uvek nam je pomagao. Još uvek se prepričava događaj iz 1992, kad mu je umrla majka. Tada su bile sankcije i Joca je svima koji su došli na sahranu delio gorivo - kaže jedan od meštana.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Vladimir Šporčić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track