MUFTIJA SANDŽAČKI SULJOVIĆ: Pokušali su da mi zapale automobil, a onda su zapucali na sinovce
Foto: Printscreen

POLICIJA IZVRŠILA UVIĐAJ

MUFTIJA SANDŽAČKI SULJOVIĆ: Pokušali su da mi zapale automobil, a onda su zapucali na sinovce

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Muftija sandžački Hasib Suljović izjavio je danas da je nepoznata osoba tokom noći pucale na njegove sinovce koji su ga primetili dok je pokušavao da mu zapali automobil ispred porodične kuće u novopazarskom naselju Mur.

On je rekao da se napad desio oko pola dva posle ponoći, kada se vozilo zaustavilo nedaleko od njegove kuće iz kojeg je izašao jedan muškarac i noseći kanticu sa benzinom krenuo ka njegovim automobilu.

"To je video moj sinovac i krenuo ka njemu, a potom i drugi. Tada je napadač počeo da beži ka automobilu koji ga je čekao, izvadio pištolj i zapucao ka njima, a nekoliko hitaca im je prošlo pored nogu", kazao je Suljović.

Ubrzo je obaveštena policija koja je, u prisustvu nadležnog tužioca, izvršila uviđaj tokom kojeg su, prema nezvaničnim informacijama, pronađene dve čaure i kantica od pet litara u kojoj je bio benzin.

Patrola policije je i dalje ispred doma Suljovića.

Muftija je dodao da ne zna ko stoji iza tog, kako je rekao, mučkog napada, ali da je sličan onom kada je u subotu napadnut i teško povređen njegov kolega Nezir Salihović, imam Bor džamije u Novom Pazaru.

"Apelujem na istražne organe da što pre otkriju počinioce i nalogodavce ovih napada, u suprotnom se bojim da je ovo tek početak nekakvog razračuna u kojem ja, efendija Salihović, ali i ostali građani neće imati mira", poručio je Suljović.

On je istakao da mu poslednjih dana niko nije pretio, ali da je na društvenim mrežama bio vređan i da su ga "određene osobe označavale kao nekoga koga treba zastrašiti".

On je predsednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, koja je deo Islamske zajednice Srbije kojem pripada i imam Nezir Salihović, koji je pre par dana pretučen na ulici dok se vraćao kući sa večernje molitve.

Suljović je na konferenciji za novinare izjavio da ne zna ko je napao njegovog kolegu i ko su nalogodavci, ali je kazao da su reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović i funkcioner Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin kreirali atmosferu u kojoj je Salihović napadnut.

Nasufović i Baćićanin su odbacili te optužbe kao neistinite, a reis je u saopštenju za javnost naveo da je Suljović smenjen sa te pozicije, da su izbori u toku, a da se on sam proglasio za sandžačkog muftiju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track