SASLUŠANO DEVETORO ANTIVAKCINAŠA: Maja Volk sutra u policiji
Foto: Marina Lopičić

Istraga

SASLUŠANO DEVETORO ANTIVAKCINAŠA: Maja Volk sutra u policiji

Crna Hronika -

Dramaturg i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Maja Volk sutra će biti saslušana u beogradskoj policiji, koja je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv građana koji su osumnjičeni da su vodili propagandu protiv vakcinacije dece MMA vakcinom, kao i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu decu zbog njene navodne štetnosti.

Kako Kurir saznaje, policija je za dva dana saslušala devet od ukupno 43 osobe protiv kojih je krivičnu prijavu podnela grupa od 270 roditelja.

- Iskaze su najpre dali profesorka defektologije Mira Sovilj i lekar Todor Jovanović, koji su bili među najglasnijim zagovornicima nevakcinisanja. Saslušana je i Sara Popčetović, majka autističnog dečaka koja je u javnosti govorila da joj je sin oboleo nakon vakcinacije - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Svi oni su, prema nezvaničnim saznanjima Kurira, ostali pri svojim navodima i uverenjima, koja su ponovili u policiji. Na listi antivakcinaša nalazi se i nekoliko javnih ličnosti, koje će takođe biti saslušane, među kojima su i pevačica Jelena Karleuša i pisac Mirjana Bobić Mojsilović.

Kurir / I. M.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track