LIKVIDACIJU KARATISTE SNIMILE KAMERE: Sudija detaljno prepričala snimak, veštak gledao i zaključio da se ne može utvrditi NIŠTA!
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Izrešetan

LIKVIDACIJU KARATISTE SNIMILE KAMERE: Sudija detaljno prepričala snimak, veštak gledao i zaključio da se ne može utvrditi NIŠTA!

Crna Hronika -

Snimak na kom se vidi kako 30. januara prošle godine nepoznati muškarac sa kapuljačom na glavi u 6.51 ujutru juri po ulici, a potom i ubija Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama, ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i decom, prikazan je juče u sudnici Višeg suda u Beogradu.

- Na snimku u 6.51 sat vidi se kako osoba trči i pretrčava ulicu, a za njim trči druga osoba. Prva pada na kolovoz i tada ga sustiže drugo lice. On stoji iznad njega, jednu ruku drži usmerenu u ovog koji je pao, a zatim vraća ruku i nastavlja da trči - objasnila je juče sudija šta se vidi na snimku.

Vlastimir Milošević
Vlastimir Milošević

Na preostalim video-zapisima koje su snimile kamere sa okolnih objekata vidi se kako ubica beži i utrčava u zelenu „mazdu“, u kojoj ga neko čeka. Sudski veštak Ljubiša Božić rekao je juče da su snimci detaljno pregledani, ali da nije moglo da se utvrdi da li je ubica muškarac ili žena, kao ni njegova boja kose, visina i ostale karakteristike.

Veljko Belivuk
Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, za pomaganje u zločinu optuženi su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković, kao i Mirko Kojić, koji je u bekstvu. Izvršilac ubistva je N. N. osoba.

Dokazi kontaminirani

TRAGOVI BELIVUKA SA UBISTVA SALETA MUTAVOG?

Na prethodnom suđenju veštak biološke struke navela je da su neki od tragova sa lica mesta kontaminirali policajci i da oni ne mogu da se koriste. Policajac Aleksandar Zdravković, koji je radio uviđaj, juče je rekao da je moguće da se tragovi kontaminiraju jer jedan operativac za sve uviđaje koristi jednu četkicu. Odbrana ga je pitala da li je možda radio i prikupljanje tragova sa automobila posle ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, aludirajući da su možda tako Belivukovi tragovi preneti na automobil, ali je on rekao da nije.

Kurir / J. S.

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) HTEO DA SE RAZNESE "BOMBOM" PRED SKUPŠTINOM! Bivše vojno lice hteo da uđe sa eksplozivom u Skupštinu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track