SUĐENJE ZA UTAJU POREZA Miroslav Mišković: Sudija, molim vas, ne pravite istu grešku
Foto: Nebojša Mandić

vlasnik „delta holdinga“ u Specijalnom sudu

SUĐENJE ZA UTAJU POREZA Miroslav Mišković: Sudija, molim vas, ne pravite istu grešku

Crna Hronika -

Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, koji je zajedno sa sinom Markom i vlasnikom „Nibens grupe“ optužen za utaju poreza, kazao je juče u nastavku suđenja da je na kaznu od pet godina zatvora koja mu je izrečena na prvom suđenju osuđen bez dokaza, kao i da „sud ne bi trebalo da ponovi istu grešku“.

Prvi čovek „Delte“ potom je naveo da bi tužilaštvo trebalo da dokaže utaju poreza za koju ga tereti.

- Prošli put sam osuđen bez ijednog dokaza, a da bih uopšte bio procesuiran, neophodno je bilo da se dokaže kad i kako sam krivično delo izvršio, kao i moj umišljaj.

Zahtevajte od tužioca da vam iznese dokaze za sve to. Šest godina pričam u ovoj sudnici da smo Marko i ja nevini. Vaša odluka je značajna za čitavu moju porodicu i molim vas da ne napravite istu grešku - kazao je Mišković tročlanom veću sudija, kojim predsedava sudija Maja Ilić.

Prethodno je sud saslušao britanskog državljanina i predstavnika Miškovićeve firme „Hems lejt“ iz Londona, koji je naveo da ta firma trpi velike gubitke zbog sudskih privremenih mera koji su izrečeni „Delti“.

- „Hems lejt“ ne može da raspolaže akcijama koje ima u „Delti“, zbog čega je, između ostalog, urušen i ugled naše kompanije. Zbog tih mera ugroženo nam je ljudsko pravo na rad i poslovanje - kazao je predstavnik Miškovićeve londonske firme.

Kurir / I. M.

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) HTEO DA SE RAZNESE "BOMBOM" PRED SKUPŠTINOM! Bivše vojno lice hteo da uđe sa eksplozivom u Skupštinu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track