VANREDNO STANJE U POLICIJSKOJ STANICI U BORU: Policajac prodao heroin vredan 40.000 EVRA za 2 hiljade!
Foto: Profimedia

Bruka

VANREDNO STANJE U POLICIJSKOJ STANICI U BORU: Policajac prodao heroin vredan 40.000 EVRA za 2 hiljade!

Crna Hronika -

Istražuje se kako je Ivan Melenković, službenik MUP u Boru, došao do ključa policijskog sefa i zašto je za male pare prodao veliku količinu narkotika

Ivan Melenković (34) iz Policijske uprave u Boru, koji je uhapšen zbog sumnje da je iz metalne kase u kojoj se čuvaju oduzeti narkotici ukrao dve kilograma heroina i prodao ovu drogu za samo 2.000 evra, iako ona na ulici vredi više od 40.000 evra!

U zgradi borske policije od preksinoć je vanredno stanje. Proverava se papirologija, u toku su informativni razgovori sa zaposlenima, proverava se dokumentacija, kao i raspored rada u svim sektorima, nadzorne kamere... Istražuje se kako je nestala droga i ko je sve umešan u krađu.

foto: Zamedia, Fira

Kumovske veze

- Ivan Melenković, pretpostavljamo, nije mogao sam da ukrade dva kilograma heroina. Očigledno da mu je neko dao ključ od sefa. On je radio u voznom parku, ali i kao domar. Imao je ključeve od kancelarija, ali nikako od sefa u kome se čuvaju zaplenjeni narkotici - kaže izvor Kurira. Inače, Melenković je, prema priči dobro obaveštenog izvora Kurira, navodno u kumovskim vezama sa bivšim šefom policije, koji je inače zet ministra Branka Ružića.

- Jedan gram čistog heroina na ulici košta oko 20 evra. Znači, Melenković je dva kilograma prodao za 2.000 evra, a njegova ulična vrednost iznosi 40.000 evra. To dokazuje da je bio u velikoj žurbi, verujemo da je imao pomagače - kaže izvor blizak istrazi.

Šok u stanici

Nadležni u borskoj policiji otkrili su da nedostaje heroin u sefu, pa je urađen popis zaplenjenog narkotika.

- Bili smo u šoku! Nikada nam nijedan gram marihuane, a kamoli skuplje droge nije nedostajao kod popisa. Odmah smo reagovali - kažu naši sagovornici.

Više javno tužilaštvo sinoć je saslušalo Melenkovića. Podsetimo, u istoj akciji uhapšeni su i D. S. (25) iz Bora i S. S. (32) iz Novog Sada zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Boško Radičević, zet Branka Ružića

NISAM KUM UHAPŠENOG IVANA

Boško Radičević, koji je bio načelnik PU Bor do pre dve godine, negirao je da je kum sa uhapšenim Melenkovićem.

- O meni su iznete neistine. Ja niti ijedan član moje porodice nismo u kumovskim odnosima sa Melenkovićem. Jedino što zajedničko imam sa njim jeste to što živimo u istom gradu - kazao je Radičević.

foto: Stefan Jokić

Ministar Branko Ružić rekao je za Kurir „da podržava maksimalnu primenu zakona i procesuiranje i sankcionisanje odgovornih“.

Kurir / Suzana Božinović

Foto: Stefan Jokić, Shutterstock, Zamedia, Fira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track