IZREČENA PRESUDA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Cvetanoviću 35 godina zatvora, Delibašić na slobodi
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

IZREČENA PRESUDA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Cvetanoviću 35 godina zatvora, Delibašić na slobodi

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu izrečena je presuda za ubistvo Nikole Bojovića (39) i Miloša Vidakovića (29). Osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, a jedan, koji je bio optužen kao organizator je osobođen.

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica, na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Veće je donelo odluku da oslobodi Miloša Delibašića koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića.

U sud je nešto pre 10 časova prvo došla majka braće Bojović, Anđelka, u pratnji ćerke i rođaka, poznatog beogradskog zlatara Nebojše Bojovića, kako bi zajedno sačekali presudu.

foto: Marina Lopičić

Miloš Vojnović i Slaviša Novaković izvršili su krivično delo, ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi. Izrečene su sledeće presude: Novakoviću 35 godina zatvora, Koljenšiću 30, a Saša Cvetanović 35 godina. Iako se prethodno nagodio sa sudom da dobije samo 10 godina zatvora, Vojnović je osuđen na 14 - rekao je sudija u uvodnom izlaganju presude.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči sudu predložilo da Miloša Delibašića osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora, jer ga tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu koja je počinila ta ubistva.

foto: Privatna Arhiva

Šaranović je prošle godine u februaru ubijen u Budvi ispred svoje kuće. Istu kaznu tužilaštvo je predložilo za pripadnike grupe - Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, kojima se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića tražilo kaznu ne manju od četiri godine zatvora.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića označen je Cvetanović, kao pomagač Koljenšić, a nagolodavac Šaranović. Šaranović je, kako se sumnja, iz osvete naložio ubistvo Nikole, jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat Branislava u Beogradu. Svi optuženi su negirali krivicu izuzev Miloša Vojinovića, koji je priznao zločin kako bi dobio kaznu od deset i po godina.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-e!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track