SVE TEORIJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ Ko je sve bio "ubica": Biciklista, čovek sa štapom, kamiondžija...
Foto: Privatna arhiva, Infografika

Od prvog dana nekoliko verzija zločina

SVE TEORIJE UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ Ko je sve bio "ubica": Biciklista, čovek sa štapom, kamiondžija...

Crna Hronika -

Ko je ubio pevačicu? - pitanje je koje je dve godine neprekidno postavljala srpska javnost, a odgovor istražnih organa iščekivao je s nestrpljenjem gotovo svaki građanin Srbije.

Tokom obimne istrage status osumnjičenih imalo je nekoliko osoba, a policija je proveravala svakog za koga je postojala makar i jedna indicija da bi mogao da bude umešan u zločin. Javnost je sve to budno pratila, a novinske stupce crne hronike su punile različite verzije o identitetu ubice, motivima i načinu na koji je zločin izvršen. Iako policija i tužilaštvo, koji pune dve godine vode istragu ubistva pevačice, veruju da su u septembru prošle godine uhapsili ubicu, konačan odgovor i tačku na čitav slučaj trebalo bi da stavi sud. Kurir je napravio retrospektivu nekoliko verzija o identitetu ubice koje su se pojavljivale u javnosti tokom maratonske istrage.

foto: Zorana Jevtić

Biciklista

U prvim danima istrage u javnost je procurila informacija o misterioznom biciklisti za kojim traga policija, a koji se navodno vozio nasipom u Crvenki na dan kad je u kanalu pronađen Jelenin leš. Sumnje i spekulacije da je on zapravo ubica kulminirale su kad je policija pribavila snimak sigurnosnih kamera sa objekta u okolini nasipa na kojima se vidi ovaj mladić. Utvrđeno je da je star oko 30 godina, a zatim je napravljen i foto-robot. Ubrzo je otkriveno da je u pitanju meštanin Borče Milan Gradić, koji je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu. Njega je u istrazi protiv Zorana Marjanovića tužilac saslušao kao svedoka početkom novembra prošle godine.

foto: Printscreen

Braća Rojko

Osuđivani kriminalac Nebojša Rojko, zvani Vihor, komšija Marjanovića iz Crvenke, našao se na vrhu liste osumnjičenih kad je policija otkrila da je pobegao iz Srbije u trenutku kad su inspektori u okviru istrage ubistva došli u njegov dom. Rojko je posle nekoliko dana uhapšen i deportovan iz BiH, a na saslušanju u policiji je kazao da je pobegao od inspektora jer je mislio da će ga poslati na izdržavanje kazne na koju je prethodno osuđen. Zajedno s bratom je prošao poligrafsko ispitivanje, a potom je upućen na izdržavanje kazne.

foto: Zorana Jevtić

Mesar i obožavalac

Mesar iz naselja Ovča Nikola Marijoković uhapšen je na groblju Zbeg tokom 40-dnevnog pomena pevačici. Njegovo prisustvo uznemirilo je članove porodice s obzirom na to da ga niko od prisutnih nije poznavao. Priveden je u policiju, gde je prošao poligraf, a inspektorima je kazao da je na groblje došao jer je voleo Jeleninu muziku i želeo je da joj oda počast.

Čamdžije i svekrvin klijent

Kao moguće ubice u javnosti su se pominjale i lokalne čamdžije i ribari s Dunava, ali je ova teorija ubrzo odbačena. Takođe, spekulisalo se da ubica može biti i neko koga je svekrva pevačice Zorica Marjanović lečila svojim nadrilekarskim moćima, ali je i ta teorija odbačena.

foto: Shutterstock

Čovek sa štapom

Još jedan meštanin Borče bio je pod lupom inspektora nakon što je Zoran Marjanović kazao policiji da ga je sreo na nasipu dok je čekao suprugu, koja je otišla da trči. U pitanju je Kanis Veselinović, poznat među meštanima i kao Buca i Sarajlija. On je takođe podvrgnut poligrafskom testiranju, koje je prošao.

Ljubavnik

Iako je porodica Marjanović tvrdila da je Jelena bila uzorna snaja i verna supruga, Vladimir Marjanović je nakon hapšenja sina optužio Jelenu da je bila u vezi „s jednim beogradskim tajkunom“. Teorija o preljubi, ali i tajkunu ubici odbačena je kao izmišljotina.

foto: Shutterstock

Kamiondžija iz Nemačke

Teorija o ubici kamiondžiji usledila je nakon što je beogradska policija navodno dobila zamolnicu od kolega iz Nemačke da im se dostavi kompletna dokumentacija o Jeleninom ubistvu. Navodno je jedna žena ubijena u Nemačkoj, a druga u Austriji po gotovo identičnom modelu kao pevačica u Borči. Osumnjičen je vozač kamiona koji je žrtve presretao na trčanju i ubijao tupim predmetom.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) JELENU JE UBILA PORODICA, MOĆNIK ILI LUDAK? 6 teorija zavere oko ubistva pevačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja