ZVERSKI GA UBILI, VEZALI I OSTAVILI Momčilova sestra: Da legnem ovde ili da joj ja presudim? Zašto su morali dušu da mu uzmu?
Foto: Privatna Arhiva

BOL

ZVERSKI GA UBILI, VEZALI I OSTAVILI Momčilova sestra: Da legnem ovde ili da joj ja presudim? Zašto su morali dušu da mu uzmu?

Crna Hronika -

Kriva je za smrt mog Momčila i za to postoje dokazi, ali nema pravde, kaže o presudi Lidiji Stejković sestra ubijenog Simonovića

Moj brat neće izaći iz groba, a ona dobila godinu i po dana, nema pravde! Šta da radim, da legnem ovde ili da joj ja presudim?

Ovako je Toplica Kostić reagovala na presudu Lidiji Stejković (47) iz Svrljiga, koja je u sudu u Nišu oslobođena optužbe za pomaganje u ubistvu Topličinog brata Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, ali je osuđena zbog neprijavljivanja ovog krivičnog dela.

Toplica, koja je izazvala incident u sudnici pa su je stražari sproveli iz suda, kaže za Kurir da je ogorčena presudom.

Uzeli su mu dušu

- Lidija je kriva za smrt mog brata. Zar nije bio dovoljan dokaz to što su pronašli njegovu krv na njenim pantalonama? Žaliću se na ovu presudu, ne znam kako da preživim sve ovo. Ako su ga već opljačkali, zašto su morali dušu da mu uzmu? On nikada ni mrava ne bi zgazio, a svima je u selu pomagao jer je imao novac koji je čuvao za stare dane - priča jecajući Toplica i dodaje:

- Od početka sam govorila da Lidija i moj brat nisu bili jedno za drugo. Ona je sa Momčilom bila samo zbog novca. Momčilo je bio u strahu jer ga je maltretirala, a nije smeo nikom da prijavi. Strahovala sam da će mu se nešto dogoditi jer su ga pljačkali nekoliko puta. Moje crne slutnje su se, nažalost, obistinile - rekla je juče kroz suze žrtvina sestra.

foto: Privatna Arhiva

Puštena iz pritvora

Lidiju Stejković optužnica je teretila da je u noći između 7. i 8. novembra 2016. u Momčilovu kuću dovela razbojnike koji su ga opljačkali i usmrtili. Međutim, sud je smatrao da nema dokaza da je počinila ovo delo, već da je samo znala za Momčilovo ubistvo, jer je bila prisutna na mestu zločina, što je potkrepljeno tragovima njegove krvi na njenim farmericama.

Lidija Stejković je objasnila na suđenju da je žrtvina krv na njene pantalone dospela tako što ju je on iskašljao tri meseca pre ubistva, u septembru 2016. godine, kada mu je zbog visokog krvnog pritiska pozlilo, pa ga je vodila kod lekara. Međutim, veštaci su tokom sudskog procesa odbacili njene tvrdnje.

Stejkovićki će u ovu izrečenu kaznu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru u niškom Kazneno popravnom zavodu od 18. novembra 2016. godine do 21. decembra 2017. godine, kao i kućni pritvor, koji joj je ukinut prošle nedelje nakon presude u niškom sudu.

Optužena Lidija negirala

NISAM IMALA KORIST OD MRTVOG MOMČILA

Lidija Stejković je sve vreme negirala da je odgovorna za Momčilovo ubistvo.

- Bio mi je veoma drag, pomagao mi je u teškim trenucima. Nisam imala nikakve koristi od njega mrtvog, mogla sam da mu uzmem novca koliko sam htela, zašto bih ga ubila - kazala je optužena i negirala navode da je razbojnike dovela u Momčilovu kuću.

Brutalno ubistvo

ZVERSKI GA TUKLI, PA GA VEZALI I OSTAVILI

- Posle premetačine, razbojnici su Momčila tukli rukama, pesnicama i nogama

- Kad je izgubio svest, vezali su mu ruke kanapom, pertlama i kablom

- Zadobio je prelom lobanje, naprsnuće vratnih pršljenova kičme, prelom rebara i nosa

- Njegovo unakaženo telo našli su rođaci

J. Rafailović - D. Kocić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track