KRVAVI ZLOČIN U VRANIĆU: Novo suđenje za ubistvo u crkvi
Foto: Privatna Arhiva

Viši sud

KRVAVI ZLOČIN U VRANIĆU: Novo suđenje za ubistvo u crkvi

Crna Hronika -

Suđenje Marku Petkoviću (22) i Ivanu Asodiju (23), koji su optuženi za ubistvo Saše Joksića (40) u porti crkve u Vraniću, juče je, nakon dve i po godine od zločina, krenulo iz početka u Višem sudu u Beogradu zbog promene sudije.

Joksić je ubijen tokom letnjeg vašara u Vraniću, u trenutku kada je dvojicu pijanih mladića opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve. Petković i Asodi su tada nasrnuli na njega, a tokom rvanja jedan od njih je izvukao nož i njime ubo Joksića direktno u srce.

Suđenje su pratile brojne kontroverze, najpre što je sud nakon godinu dana od hapšenja pustio Asodija iz pritvora, a nakon 30 meseci i Petkovića, uz obrazloženje da postupak mogu da prate braneći se sa slobode. Asodi je ubrzo pobegao u Austriju, gde je uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a potom deportovan u Srbiju jer je utvrđeno da je za njim raspisana poternica. Od tada on se nalazi u pritvoru, koji mu je i juče produžen.

Na početku ponovljenog postupka optuženi mladići su ponovili da nisu krivi, a potom su, zajedno sa braniocima, najavili da će na sledećem pretresu prvi put da iznesu odbrane, jer su se tokom prethodnog postupka branili ćutanjem.

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track