PRAVOSNAŽNA PRESUDA IVANU IVANOVIĆU: Lider SNP Naši oslobođen zbog sastavljanja spiska najvećih srbomrzaca
Foto: Youtube Printscreen

apelacioni sud

PRAVOSNAŽNA PRESUDA IVANU IVANOVIĆU: Lider SNP Naši oslobođen zbog sastavljanja spiska najvećih srbomrzaca

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu Višeg tužilaštva i potvrdio presudu Višeg suda kojom je lider SNP "Naši" oslobođen krivice zbog sastavljanja spiska najvećih srbomrzaca koji je objavio na portalu svog pokreta.

Ivanović je bio optužen za krivično delo rasne i druge diskriminacije jer je, po stavu tužilaštva, sastavio spisak 30 javnih ličnosti koje je javno optužio da sarađuju sa zapadnim zemljama i propagiraju antisrpstvo.

Presudom Višeg suda iz novembra 2017, Ivanović je oslobođen krivice, a nakon što je zamenik tužioca za visokotehnološki kriminal podneo žalbu na tu odluku, Apelacioni sud ju je odbio i potvrdio prvostepenu presudu.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda je navedeno da je prvostepeni sud pravilno ocenio da nije bilo dokaza za Ivanovićevu krivicu. Sud napominje da tokom postupka nije dokazano da je Ivanović ili bilo ko drugi iz njegovog pokreta pratio, uhodio i kontaktirao osobe sa pomenutog spiska, niti da je zloupotrebljavao njihove podatke na društvenim mrežama.

Na tom Ivanovićevom "spisku", pored ostalih, našli su se glumci Mirjana Karanović i Nikola Đuričko, Veran Matić, urednica Peščanika Svetlana Lukić, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, medijski stručnjak Nebojša Krstić, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić i drugi...

Kurir.rs / I. Milićević, Foto: Youtube Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track