SLUČAJ ĆURUVIJA: Ključni dokaz tužilaštva izdvojen iz predmeta
Foto: Profimedia

Specijalni sud

SLUČAJ ĆURUVIJA: Ključni dokaz tužilaštva izdvojen iz predmeta

Crna Hronika -

Sudsko veće koje vodi postupak protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u aprilu 1999. iz spisa predmeta izdvojilo je izveštaj o veštačenju telekomunikacija brojeva za koje tužilaštvo tvrdi da su ih koristili okrivljeni.

Sudija Snežana Jovanović objasnila je da je prihvaćen zahtev odbrane da se iz spisa izdvoji izveštaj o veštačenju jer dokazi na osnovu kojih je sačinjen, nisu pribavljeni po zakonu.

- Izveštaj je sačinjen na osnovu 40 traka koje su oduzete od Telekoma i Telenora. U konkretnom slučaju, ne postoji potvrda o oduzimanju devet traka, već samo o oduzimanju 30 traka i po stavu veća taj dokaz nije pribaveljen po zakonu - rekla je sudija Jovanović ne navodeći šta se tačno navodi u izveštaju.

Na ovu oduku, tužilaštvo ima pravo žalbe. Veštačenje telekomunikacija, čiji su sastavni deo i bazne satnice o kretanju, a koji je sudsko veće danas izdvoji, navodno je ključni dokaz tužilaštva u postupku za ubistvo novinara.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji funkcioneri Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić kao i Miroslav Kurak koji je u bekstvu.

(Kurir/J. S./Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track