MEGAEKSKLUZIVA! SVE O BRUTALNOJ LIKVIDACIJI ARKANOVOG UBICE: Milan Đuričić izrešetan kada je trebalo da se nađe sa pripadnikom ZEMUNSKOG KLANA!
Foto: Kurir

Detalji likvidacije u Johanezburgu

MEGAEKSKLUZIVA! SVE O BRUTALNOJ LIKVIDACIJI ARKANOVOG UBICE: Milan Đuričić izrešetan kada je trebalo da se nađe sa pripadnikom ZEMUNSKOG KLANA!

Crna Hronika -

Milan Đuričić koji je ubijen u džipu, trebalo je da se sretne s pripadnikom "zemunskog klana"

Milan Miki Đuričić (47), Arkanov ubica koji je navodno u sredu izrešetan u sačekuši na semaforu u Johanezburgu, krenuo je na ručak sa odbeglim pripadnikom „zemunskog klana“ Milanom Glišovićem, zvanim Debeli Miki, saznaje Kurir.

foto: Kurir

Đuričić je na mestu ostao mrtav, ubice su pobegle, dok je na vest o likvidaciji zemljaka Glišović odmah otišao iz lokala koji se nalazio u blizini mesta napada. Policija u saradnji sa Interpolom i srpskim službama još proverava identitet ubijenog, koji je navodno imao belgijska dokumenta, ali se pretpostavlja da se radi o Đuričiću.

Pratili crveni džip

Podsetimo, pre dva dana u Johanezburgu, u Južnoafričkoj Republici, ubijen je muškarac za koga se osnovano sumnja da je Đuričić, koji se nalazi u bekstvu od 2006. godine, kada je osuđen na 30 godina robije zbog saučesništva u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana u januaru 2000.

foto: Kurir

- Belo vozilo pratilo je muškarca koji je vozio crveni džip. Kad je stao na semaforu oko 13.45 časova, taj automobil ga je obišao i preprečio mu put, a iz njega su, prema tvrdnjama očevidaca, istrčala trojica muškaraca koji su iz visokokalibarskog oružja otvorili vatru na vozača džipa. Sve se dogodilo veoma brzo - priča izvor Kurira i dodaje:

- Inače, Đuričić je likvidiran na samo sto metara od restorana u kome ga je Glišović čekao na ručku.

Lekarske ekipe i policija stigli su na mesto zločina nakon poziva građana.

- Vozača džipa su meci pogodili u vrat i grudi, pa je samo konstatovana smrt. Očevici su potvrdili da je ceo automobil bio izrešetan, a čovek je ležao preko volana - kaže on.

Miki Đuričić je, prema tvrdnji našeg sagovornika, razvio biznis u ovoj zemlji.

foto: Đorđe Jovanović

- On je već godinama ovde i ima nekoliko firmi. Navodno, on drži fabriku oružja, a između ostalog finansira i odbranu Dobrosava Gavrića, Arkanovog ubice koji je godinama u kućnom pritvoru u ovoj zemlji - objašnjava izvor Kurira.

Lažni papiri

Kako saznajemo, Milan Glišović, odbegli pripadnik „zemunskog klana“, koji je u Specijalnom sudu 2008. osuđen kao deo ove grupe na 32 godine zatvora, godinama živi u JAR.

- Tamo je poznat po nadimku Debeli Miki i takođe je vlasnik nekoliko firmi. On se takođe godinama krije u ovoj zemlji - kaže naš sagovornik. Kako saznajemo, kod ubijenog muškarca pronađena su belgijska dokumenta.

- Sumnja se da je žrtva kod sebe imala lažne papire. Nakon provere otisaka prstiju i DNK analize sa sigurnošću će se znati da li je Miki Đuričić ubijen u obračunu u Johanezburgu - dodao je sagovornik našeg lista. U Ambasadi Srbije u Južnoafričkoj Republici juče nisu želeli da daju bilo kakve informacije o identitetu ubijenog muškarca.

foto: Đorđe Jovanović

Nije bio u Loznici 12 godina

OTAC MU UMRO, BRINUO O PORODICI

Vest da je u Južnoj Africi navodno stradao Milan Đuričić Miki brzo se proširila Loznicom. Đuričić od oktobra 2006, kada je osuđen na 30 godina zatvora, nije viđen u rodnom gradu.

- Đuričić u Loznici ima majku i dve sestre, dok mu je otac preminuo pre nekoliko godina. S njima je, prema čaršijskim pričama, sve vreme bio u kontaktu i brinuo o njima. Pomagao im je iako je bio daleko od njih, a kako kažu upućeni, bio je veoma brižan i odlično je znao sve što se zbiva ne samo u njegovoj familiju nego i u gradu - pričaju meštani.

Lozničani kažu da je ovo bila očekivana vest i da mu je sigurno svih ovih godina glava bila u torbi.

Prema nezvaničnim informacijama, na lokalnom groblju u Klupcima, lozničkom prigradskom naselju gde živi Đuričićeva majka, određeno je mesto na kome će on počivati, a sahrana bi trebalo da bude za desetak do petnaest dana.

foto: Dragana Udovičić

Gagi Nikolić

GAVRIĆ NIJE HTEO DA MEŠA MIKIJA

Dragan Nikolić Gagi je u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir pričao o organizaciji ubistva Željka Ražnatovića Arkana, zbog kog se i sam nalazi u zatvoru. On je naveo da je s Đuričićem i Gavrićem bio na dočeku srpske Nove godine na Paliću, dva dana pre ubistva.

- Đuričić do tog dočeka uopšte nije znao šta planiramo. Tek tada sam mu rekao. Gavrić je bio protiv toga da ga uključujemo, smatrao je da sve može da završi sam, bez Mikija - ispričao je Nikolić, koji je osuđen na 30 godina zatvora.

KO JE MILAN GLIŠOVIĆ

  • Milan Glišović pominjao se u medijima kada su 2003. tokom „Sablje“ inspektori utvrdili da je „zemunski klan“ 2000. likvidirao Željka Bodiša Žeksa (23)
  • Žeks je ubijen iz „audija“ u pokretu, a na njega su pucali Miloš Simović i Vladimir Milisavljević - Vlada Budala
  • Policija je utvrdila da je postojala rezervna ekipa koju su činili Milan Glišović, Milan Jurišić Jure, Đorđe Slavković i Dušan Krsmanović
foto: Profimedia

Optuženi za ubistvo Ražnatovića

POBEGLI UOČI PRESUDE

Milan Đuričić je u bekstvu punih 12 godina. On i Dobrosav Gavrić, koji je osuđen na 35 godina zatvora kao direktni ubica Željka Ražnatovića, dolazili su redovno na sva suđenja, da bi nestali dan pre izricanja presude u oktobru 2006. O njima se ništa nije znalo do 2011, kada je Gavrić uhapšen u JAR. Tada su se pojavile sumnje da se u istoj zemlji s njim nalazi i Đuričić.

foto: Kurir

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja