AKCIJA CARINIKA NA HORGOŠU: Pretresli kola i autobus, pa pronašli 2.000 tableta za potenciju
Foto: Carina Srbije

Zaplena

AKCIJA CARINIKA NA HORGOŠU: Pretresli kola i autobus, pa pronašli 2.000 tableta za potenciju

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom tokom vikenda, na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u dva navrata sprečili krijumčarenje oko 2.000 tableta za potenciju.

foto: Carina Srbije

Najsvežiji prekršaj otkriven je 29. aprila 2018. godine kada je na red za kontrolu stigao "mercedes“ nemačkih registarskih oznaka koji je iz Srbije ka Nemačkoj vozio državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Holandiji i nemačkom saobraćajnom dozvolom. Kada su otvorili gepek, carinici su na mestu predviđenom za rezervnu gumu, u putnoj torbi koja se nalazila ispod ličnih stvari vozača, pronašli veću količinu gelova za potenciju.

foto: Carina Srbije

Kod putnika je pronađeno gotovo 1.500 kesica tog oralnog gela od 100 miligrama. Međutim, to nije bilo sve. Prilikom pregleda saobraćajnih isprava vozača, ustanovljeno je da se broj šasije u njima ne podudara sa brojem šasije na samom automobilu, saopšteno je iz Uprave carina. Protiv vozača su podignute krivične prijave zbog krijumčarenja sredstava za potenciju, ali i zbog falsfikovanja dokumenata, zbog čega je i automobil privremeno zadržan.

foto: Carina Srbije

Dan pre toga još jedan putnik je bez uspeha pokušao da pređe granicu sa neprijavljenim sredstava za potenciju. Kada je autobus švajcarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Svilajnac – Bern (Švajcarska) stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozač su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave. Ipak, tokom kontrole autobusa i putnika u torbi 35-godišnjeg srpskog državljanina pronađena je veća količina tableta i gelova za potenciju.

Protiv putnika autobusa podignuta je krivična prijava, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track