LIKVIDACIJA ARKANOVOG UBICE: Porodica Mikiju sprema sahranu, Afrikanci još nisu potvrdili njegovu smrt!
Foto: Kurir, Đorđe Jovanović

JAR

LIKVIDACIJA ARKANOVOG UBICE: Porodica Mikiju sprema sahranu, Afrikanci još nisu potvrdili njegovu smrt!

Crna Hronika -

Vlasti Južnoafričke Republike još uvek nisu potvrdile da li je osoba koja je prošle srede ubijena u Johanezburgu Milan Miki Đurićić (47), za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog toga što je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“.

Kako je Kurir pisao, Srbija je gotovo istog dana poslala DNK uzorak na osnovu kog bi trebalo da bude utvrđeno da li je reč o Đuričiću.

foto: Đorđe Jovanović

- Zabunu je stvorilo to što je ubijeni kod sebe imao belgijski pasoš. Međutim, s druge strane, žena s kojom je živeo u bekstvu u toj državi je njegovoj porodici, koja živi u jednom selu kod Loznice, javila da je Miki nastradao. Prema tvrdnjama familije, sahrana se uveliko priprema u Srbiji, iako ni oni još uvek ne znaju koliko će trajati procedura - kaže sagovornik Kurira.

Kako je Kurir pisao, Đuričić je navodno u ovoj državi živeo od 2006, kad je pred izricanje presude za ubistvo Arkana pobegao iz Srbije. U JAR je, kako tvrde upućeni, razvio odličan biznis i imao fabriku naoružanja, a bio je navodno i umešan u trgovinu kokainom.

- On i Dobrosav Gavrić, ubica Arkana, od prvog dana su se skrivali zajedno, a Đuričić je navodno finansirao Gavrića i kad je on uhapšen pre sedam godina. Motiv likvidacije Đuričića mogao bi da bude sukob u podzemlju te države, naročito njihovo okretanje leđa jednom od šefova mafije, Čehu Radovanu Krejčiru. Navodno, pre nekoliko godina je dva puta pokušana Krejčirova likvidacija, a napadi su se pripisivali upravo srpskoj mafiji - tvrde izvori.

(Kurir.rs/E.K./Foto: Kurir, Đorđe Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Arkanov ubica na slobodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track