UPUCAN U BLIZINI IGRALIŠTA U BEOGRADU: Tajni agent iz Afrike ubijen zbog Mikija?! Ubica pobegao skuterom!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen, Đorđe Jovanović

Sačekuša

UPUCAN U BLIZINI IGRALIŠTA U BEOGRADU: Tajni agent iz Afrike ubijen zbog Mikija?! Ubica pobegao skuterom!

Crna Hronika -

Gorgija Gorg Darmanović, operativac tajne službe JAR, izrešetan nasred ulice, policija proverava da li ovaj napad ima veze s likvidacijom Milana Đuričića u Johanezburgu

U PONEDELJAK BESPLATAN KURIR NA SVIM KIOSCIMA!

Crnogorac Gorgija Gorg Darmanović (58), koji je godinama živeo u Johanezburgu, ubijen je juče na Novom Beogradu.

Darmanović je s teškim povredama glave i grudi prebačen u bolnicu, gde je preminuo, dok je napadač pobegao skuterom koji je dovezao njegov saučesnik.

Sreća da nije bilo dece

Kako saznajemo, policija proverava da li ubistvo Darmanovića ima veze s nedavnom likvidacijom Arkanovog ubice Milana Mikija Đuričića u Južnoafričkoj Republici, jer je Darmanović godinama živeo u Johanezburgu i imao je veze s krminalnim klanovima, a navodno je bio agent tajne službe ove afričke zemlje.

Ko je Darmanović

RADIO ZA AGENCIJU SSA

Gorgija Darmanović se pominje u knjizi Žaka Poa „Čuvari predsednika“, gde je opisan kao „glupi Srbin koji liči na pitbula“. Navodno, koristio je alternativno ime Boris, a radio je za agenciju SSA (State Security Agency). Prema navodima ove knjige, on je kao operativac delovao čak i iz Srbije. Darmanović je u knjizi opisan kao Južnofrikanac srpskog porekla. U stranim medijima mogu se naći tvrdnje da je on imao takozvani safe house, kao i da je vozio brza kola i bio naoružan.

Napadač maskiran kapuljačom ispalio je oko podneva hice na Darmanovića na uglu ulica Aleksinačkih rudara i Bulevara Nikole Tesle kod Prvog osnovnog suda u prolazu između zgrada koji vodi na dečje igralište.

- Očevici su naveli da su čuli četiri pucnja i videli skuter kako se udaljava velikom brzinom. Neko je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla ne mesto pucnjave i teško povređenog čoveka prevezla u Zemunsku bolnicu - kaže izvor Kurira.

Navodno, na skuteru su bila dvojica muškaraca.

- Napadač ga je čekao u zasedi između zgrada, pucao na njega s leđa, pa je potom seo na skuter koji je vozio saučesnik - rekao je naš izvor iz istrage.

Stanari zgrade ispred koje se dogodila pucnjava juče nisu skrivali strah i nevericu.

- Srećom da dece nije bilo na igralištu. Pre mesec dana žena je pronađena s prerezanim vratom dva ulaza niže, ali mi i danas sumnjamo u zvaničnu verziju da je to bilo samoubistvo - ispričao je jedan stanar iz Aleksinačkih rudara.

Akcija „Vihor“

- Čula sam pucnje i izletela napolje. Videla sam da čovek leži u lokvi krvi i pozvala policiju i Hitnu pomoć - rekla je žena, jedan od očevidaca pucnjave.

Kako saznajemo, policija je posle pucnjave pokrenula akciju „Vihor“ i blokirala neke ulice u Beogradu.

- Ubijeni Darmanović godinama je živeo u Južnoafričkoj Republici, gde je navodno bio tajni agent, ali je imao veze i s kriminalnim klanovima. Ispituje se da li njegova likvidacija ima veze sa ubistvom Milana Mikija Đuričića, 25. aprila ove godine u Johanezburgu. On je navodno mnogo znao o dešavanjima u podzemlju o ovoj zemlji i povezanosti naših državljana u poslovima sa oružjem i drogom - kaže naš izvor.

foto: Printscreen

Spremaju sahranu Rodbina đuričića u loznici

ZNALI SMO DA JE MRTAV

Saopštenje srpske policije u kojem je zvanično potvrđeno da je Milan Miki Đuričić, koji je bio osuđen na 30 godina zatvora za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana, ubijen u Južnoafričkoj Republici nije iznenadilo njegovu majku i dve sestre, kao ni rodbinu u Loznici. Kako navode iz šireg okruženja njegove familije, njegovo ubistvo odmah je pre 13 dana potvrdila Đuričićeva supruga, inače Lozničanka, koja je živela s njim u Johanezburgu.

- Porodica se uveliko sprema za sahranu, ali se ne zna tačno kad će biti održana. Manje ljudi dolazi poslednjih dana u Mikijevu porodičnu kuću u Klupcima, lozničkom prigradskom naselju gde mu živi majka, jer su je većina prijatelja, komšija i poznanika posetili u prvih nekoliko dana kad je porodica saznala za njegovo ubistvo. Počivaće na klubačkom groblju, gde mu je sahranjen i otac. Njegova supruga još uvek sakuplja potrebnu dokumentaciju pošto je komplikovana procedura da se telo prebaci iz JAR u Srbiju - kaže jedan od meštana.

foto: Kurir

Kurir / I. Milićević - J. Ivić

Foto: Zorana Jevtić, Printscreen, Đorđe Jovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

(KURIR TV) UPUCAN MUŠKARAC KOD PRVOG OSNOVNOG SUDA: Sedeo je na skuteru kada su u njega ispaljena 4 metka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track