Najnovije vesti

EPILOG OPTUŽBI ZA ZLOUPOTREBE U HUMANITARNOM FONDU: Katarina Rebrača osuđena na 2 godine i 10 meseci zatvora! Saradnicama po godinu!
Foto: Zorana Jevtić

Viši sud u Beogradu

EPILOG OPTUŽBI ZA ZLOUPOTREBE U HUMANITARNOM FONDU: Katarina Rebrača osuđena na 2 godine i 10 meseci zatvora! Saradnicama po godinu!

Crna Hronika

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu danas je osudio nekadašnju manekenku Katarinu Rebraču na 2 godine i 10 meseci zatvora povodom optužbi da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke, dok su njene saradnice Slađana Mironija i Mirjana Hristić dobile po godinu dana.

foto: Zorana Jevtić

Odlukom suda naloženo joj je da iznos od 22.684.000 dinara, koliko je, kako je utvrđeno, prisvojila, vrati u budžet Srbije. Istom odlukom sud je odlučio da joj vrati pasoš bez kog je bila 8 godina.

Više javno tužilaštvo predložilo je sudu da Rebraču i njene saradnice Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić osudi po zakonu zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Od optužbi protiv Rebračine majke Sandrine Bogunović Više javno tužilaštvo je nedavno odustalo. Postupak protiv njih je pokrenut 2010. godine, a danas, osam godina kasnije, biće im izrečena prva prvostepena presuda. Odbrana je tražila oslobađanje od optužbi.

foto: Zorana Jevtić

Rebrača i ostale optužene terete se da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je odbacila sve navode optužnice.

(Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...