ZAVRŠNA REČ ADVOKATA: Oslobodite Legiju!
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

PREDMET pobunA JSO

ZAVRŠNA REČ ADVOKATA: Oslobodite Legiju!

Crna Hronika -

Branilac Milorada Ulemeka Legije, advokat Aleksandar Kovačević, zatražio je danas od veća Specijalnog suda u Beogradu da donese oslobađajuću presudu protiv njegovog klijenta u postupku za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine.

Posle reči advokata Milorada Ulemeka, u delu sudnice u kom sedi publika, začuo se aplauz.

Advokat Kovačević naveo je u završnoj reči da tokom sudskog postupka nije dokazano da je Ulemek preduzeo i jednu radnju da organizuje oružanu pobunu kojom bi billa ugrožena bezbednsot države ili rušen ustavni poredak.

- Vi sada treba da odlučite da li je događaj o kom se raspravlja bila oružana pobuna koja je bila uvertira u ubistvo Zorana Đinđića, ili je to bio protest kako je te godine na sednici Vlade rekao Đinđić - rekao je advokat Kovačević.

On je rekao i da je JSO organizovao protest posle hapšenja braće Banovića u Obrenovcu, koji su potom isporučeni hagu, jer se javio revolt pripadnika jedinice zbog toga što su bili obmanuti time da hapse opasne narko dilere. U prilog tome da protest nije organizovan zbog saradnje sa haškim tribunalom, naveo je da su pripadnici JSO učestvovali u izručenju Slobodana Miloševića tom sudu.

Podsetimo, na jučerašnjem suđenju, zamenik tužioca predložio je sudu da Ulemeka osudi na 12 godina zatvora.

Završne reči 16. maja trebalo bi da iznesu branioci preostale šestorice optuženih, kao i oni sami.

(Kurir.rs/J. S./foto EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track