ZAVRŠNICA POSTUPKA ZA POBUNU JSO: Legija glumio babarogu
Foto: Profimedia

SPECIJALNI SUD

ZAVRŠNICA POSTUPKA ZA POBUNU JSO: Legija glumio babarogu

Crna Hronika -

Branilac Milorada Ulemeka Legije, advokat Aleksandar Kovačević, zatražio je juče od suda da nekadašnjeg komandanta Jedinice za specijalne operacije oslobodi optužbi da je sa vođom "zemunskog klana" Dušanom Spasojevićem i Dušanom Maričićem organizovao oružanu pobunu te jedinice u novembru 2001.

Posle izlaganja advokata začuo se aplauz iz publike, u kojoj je sedeo Legijin rođeni brat Stanislav sa sinovima. Inače, Legija je izlaganje advokata pratio iz takozvanog boksa za optužene. Dok je advokat obrazlagao zbog čega smatra da nije dokazano krivično delo, on je gestikulirajući pokazivao šta misli o tome.

Tako se, dok je Kovačević pričao kako je u vreme pobune Legija bio već penzionisan i nije "zombi koji je mogao da ima takav uticaj na kolege iz JSO ", Ulemek okrenuo ka optuženom Zvezdanu Jovanović i rukama mahao kao da želi da ga uplaši.

- Na sednicama Vlade iz novembra te godine niko nije razmatrao niti govorio o oružanoj pobuni, već se govorilo o protestu. Da to nije bila važna tema pred Vladom svedoči i to da su bivši ministar Aleksandar Vlahović i Nenad Čanak govorili o privatizaciji cementare - rekao je Kovačević, na šta se Legija okrenuo ka bratu i prstima pokazivao "samo pare".

Inače, dok je njegov branilac analizirao detaljno iskaze svedoka, Ulemek je u "boksu za optužene" ćaskao sa Jovanovićem i smejao se, a u jednom trenutku je ustao između dva stražara, protegao leđa, a potom se vratio na klupu. Svi u publici primetili su da je prilično smršao, ali da je bio izuzetno veseo.

(Kurir.rs/J. S./foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVI EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ ŠILEROVE! Velelepno utvrđenje "prštalo" od luksuza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track