UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA Saslušanje uhapšenog Prike uskoro u Zagrebu
Foto: Dragana Udovičić

iSTRAGA

UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA Saslušanje uhapšenog Prike uskoro u Zagrebu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Darko Vesković (38), zvani Prika, koji je pre nešto više od mesec dana uhapšen u Zagrebu po poternici Srbije zbog sumnje da je s Nemanjom Ivanovim (36) 10. marta na Voždovcu učestvovao u ubistvu Blaža Đurovića (39), spreman je da progovori o zločinu, saznaje Kurir.

Vesković je, podsetimo, uhapšen po poternici koju je za njim raspisala Srbija posle zločina.

Prema nezvaničnim informacijama, on je poručio istražiteljima da bi mogao da ispričao sve o likvidaciji i njenoj pozadini ukoliko bi mu se obezbedio status svedoka-saradnika.

- Pretpostavlja se da bi, ako mu se taj status obezbedi, mogao da ispriča ko stoji iza likvidacije i šta je bio motiv ubistva. Ne isključujemo mogućnost da ima saznanja i o nekim drugim zločinima koji su se ranije dogodili u Beogradu - kaže naš izvor iz istrage.

Podsetimo, Vesković i Ivanov se sumnjiče da su s više hitaca iz automatskog oružja ubili Đurovića ispred kuće njegovog brata na Dušanovcu. Prema nezvaničnim informacijama, policija ih je identifikovala na osnovu DNK tragova koji su pronađeni u zapaljenom automobilu koji su koristile ubice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track