CARINICI ZAPLENILI 400 KILOGRAMA KRIVOTVORENE GARDEROBE NA GRADINI: Većina došla iz Turske i bila namenjena tržištu u BiH
Foto: Uprava Carine

sprečen šverc

CARINICI ZAPLENILI 400 KILOGRAMA KRIVOTVORENE GARDEROBE NA GRADINI: Većina došla iz Turske i bila namenjena tržištu u BiH

Crna Hronika -

Carinici u protekla dva dana na graničnom prelazu Gradina zaplenili oko 400 kilograma garderobe za koju se sumnja da je krivotvorena, a koja je transportovana iz Turske ka BiH i najverovatnije namenjena prodaji na pijaci „Arizona“, saopštio je MUP.

"U kamionu turskih registarskih oznaka koji je 10. maja prevozio skoro 22 tone garderobe iz Turske ka distriktu Brčko, pronađeno je skoro 300 kilograma tekstilnih proizvoda sumnjivog porekla", piše u saopštenju.

Reč je o više od 400 majica, skoro 400 šortseva, gotovo 150 pari papuča, oko 100 pari patika, kao i približno 70 pari trenerki.

Još jedan sličan prekršaj otkriven i dan pre toga, u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji državljanin Makedonije.

Skoro 23 tone garderobe kretalo se iz Turske ka Bosni i Hercegovini, a konačna destinacija joj je najveća tamošnja pijaca kod Brčkog – „Arizona“.

Ipak, među tolikom količinom odeće našlo se i 100 kilograma sumnjive.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track