ŠVERCERIMA PROPAO POSAO PRED LETO: 1.000 pari firmiranih naočara u dve torbe (FOTO)
Foto: Carina Srbije

Zaplena na Batrovcima

ŠVERCERIMA PROPAO POSAO PRED LETO: 1.000 pari firmiranih naočara u dve torbe (FOTO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje velikog broja firmiranih naočara i njihove opreme, u vrednosti koja premašuje 60.000 evra.

Prekršaj je otkriven 11. maja, kada je na red za carinsku kontrolu stigao kombi italijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Požarevljanin u društvu još tri saputnika, saopštila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrečno, dok je vozač prijavio hranu, polovni frižider, polovnu veš-mašinu i četiri polovne gume.

Međutim, pored navedenih polovnih stvari, carinici su, otvorivši prtljažnik, otkrili i vredan neprijavljeni tovar. U dve torbe, kamuflirane među ostalim torbama, otkrivena je pozamašna količina naočara.

foto: Carina Srbije

Radi se o skoro 800 pari naočara za vid "Tom Naore", "Gloria Ortiz", "Face", u vrednosti oko 45.000 evra, oko 200 pari naočara za sunce "Lancetti", "Yell", "Exess" (skoro 13.500 evra), preko 100 futroli za naočare "Exess" i "Lancetti" (više od 2.000 evra) i gotovo 600 vezica (približno 600 evra).

foto: Carina Srbije

Vozač je izjavio da je robu prevozio iz Italije do njenog vlasnika u Srbiji. Privremeno je zadržan i kombi, jer vrednost krijumčarenog tovara premašuje trećinu njegove vrednosti.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track