Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO skrivene prostorije srušenog zdanja "zemunskog klana"

PRIVATNI ZATVOR U ŠILEROVOJ: Pogledajte tajni podrum u kom su zemunci mučili otete ljude i delili pare! (KURIR TV)

Crna Hronika

Kurir objavljuje fotografije i snimke skrivenih soba u kojima su članovi "zemunskog klana" zatvarali i na stravične načine maltretirali svoje žrtve
 

Zdanje u Šilerovoj ulici koje je bilo sedište zloglasnog "zemunskog klana" ispod zidina srušenih 2003. godine skrivalo je ogromne podrumske prostorije površine od preko 1.000 kvadrata.

Kurir je došao u posed ekskluzivnih snimaka i fotografija ovih prostorija u kojima su po naređenju pokojnih vođa klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma mučeni ljudi koji su se zamerili tada najjačoj bandi u državi.

foto: Privatna Arhiva

O čuvenom podrumu, o tome kako se u njemu delio novac i ko je u njega ulazio, svedočili su tokom suđenja bivši pripadnici klana.

- Spasojević je imao neku vrstu taktike. Ako je želeo da se vidi ko mu dolazi, taj je morao da parkira automobil na ulici i peške uđe u kuću. S druge strane, "gosti" koji nije trebalo da budu viđeni najčešće su automobilima sa zatamnjenim staklima ulazili direktno u podzemnu garažu, a odatle dalje u prostorije - opisao je jedan očevidac dolazaka posetilaca u zdanje mafijaškog bosa u Šilerovoj.

foto: Privatna Arhiva

Za razliku od raskoši i luksuza na svakom koraku tri zgrade unutar dvorišta, na fotografijama suterena i polu osvetljenog podruma koji su bili još jedan nivo ispod zemlje gotovo da su samo goli zidovi.

Navodno, upravo u ovim prostorijama članovi su planirali kriminalne akcije, a ponekad su im ovi podrumi služili za zatvaranje i mučenje ljudi. Tu se nalazila i prostorija sa spravama za vežbanje koja podseća na teretanu. Iz te prostorije vrata vode u najmračniji deo Šilerove.

foto: Privatna Arhiva

Ovaj deo kuće u svom iskazu pominjao je svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi tokom svedočenja o isplati novca od otmice biznismena Milije Babovića.

- Posle svake isplate novac se delio u teretani u Šilerovoj. Svi smo bili tu i sedeli na spratu iznad. Jedan po jedan smo silazili u podrum - ispričao je Bagzi.

foto: Privatna Arhiva

U tajne prostorije ispod zemlje, kako se vidi na snimku, može da se dođe i niz merdevine kroz šaht. Sumnja se da su kroz ovaj otvor spuštali ljude prema kojima su "zemunci" želeli da budu posebno brutalni.

Misteriozni automobil Žrtve vrebali iz zelenog BMW

Na ekskluzivnom snimku ispred kapije zdanja u Šilerovoj vidi se i nekoliko automobila koje su pripadnici klana koristili. Navodno, zeleni BMW korišćen je uglavnom za pratnje potencijalnih žrtava i pripreme teških krivičnih dela.

Koristili su i "jugiće", za koji bi malo ko rekao da su ih zloglasni kriminalci koristili, a zapravo su im služili da zavaraju tragove.

Osuđeni Aleksandar Simović otkrio je tokom iznošenja odbrane da su ih koristili da bi se "neupadljivo kretali po gradu", kao i da su u gepeku jednog od njih krili čitav

arsenal oružja.

foto: Privatna Arhiva

Milioni na platnu Nestale vredne slike

U kući vođa "zemunskog klana", na zidovima ali i u tri sefa koja su misteriozno nestala uoči rušenja imanja, bila su vredna dela slikara Save Šumanovića, kao i delo jednog od umetnika venecijanskog trija - Ticijana, Tintoreta ili Paola Veronezea, rekao je za Kurir Marko Nicović, bivši šef beogradske policije. Na slikama i snimcima koje Kurir ekskluzivno objavljuje vide se neka od ovih vrednih umetničkih dela, za koja se ne zna gde su završila.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...