POZAJMILA OD DRUGA DŽIP PA POGINULA! Aleksandra (19) vozila auto Predraga Maletića!
Foto: Faceboook

NESREĆA KOD BEČMENA

POZAJMILA OD DRUGA DŽIP PA POGINULA! Aleksandra (19) vozila auto Predraga Maletića!

Crna Hronika -

Aleksandra H. (19) iz Progara poginula je u utorak veče u Bečmenu kada je džip kojim je upravljala, a koji je u vlasništvu porodice Predraga Maletića, rekordera po odšteti zbog nezakonitog privođena, sleteo u jarak.

Tinejdžerka, koja je pre godinu dana položila vozački ispit, upravljala je džipom u kojem su bile njene komšije Nenad Maletić (26), čija porodica je vlasnik “land rovera”, i njegov vršnjak Nemanja Popović, a obojica su u nesreći teško povređeni i smešteni u bolnicu.

Prema sadašnjim rezultatima istrage, džip se kretao iz pravca Bečmena ka Progaru. U jednom trenutku, na putu koji prolazi kroz gustu Bojčinsku šumu kod Surčina, iz još neutvrđenog razloga 19-godišnja Aleksandra H. izgubila je kontrolu nad volanom, pa je džip sleteo u kanal pored puta.

Pretpostavlja se da je vozila mnogo brže od dozvoljenog jer se džip prilikom uletanja u kanal, dubok više od dva metra, prevrnuo, a zatim i okrenuo. Teško povređene mladiće su prolaznici izvukli iz smrskanog džipa i odvezli ih u bolnicu. Telo stradale tinejdžerke, zaglavljeno za volanom, izvučeno je tek kada je vozilo isečeno, a ekipa Hitne pomoći je nažalost mogla samo da konstatuje njenu smrt.

foto: Nebojša Mandić

U Ulici Vlade Obradovića Kamenog u Progaru, gde je živela Aleksandra H., juče je vladao muk i niko od komšija, i njenih poznanika, nije mogao da veruje da je ona stradala. Ipak, smogli su snage da Aleksandrinim najbližima ocu Dragoljubu, majci Kristini i starijoj sestri Mariji izjave saučešće i pokušaju da pruže reši utehe.

- Strašno je to što se desilo. Velika tragedija i za njenu porodicu, ali i za ceo Progar. Aleksandra se družila sa tim momcima iz komšiluka, ali ne znamo gde su bili u ponedeljak uveče i zašto je ona vozila tuđi džip kažu poznanici porodice Aleksandre H. Pretpostavljaju da je devojka, inače učenica četvrte godine jedne zemunske srednje škole, koja je prošle godine dobila dozvolu, želela da isproba džip.

- Bila je sitnije građe, za nju takvu nije bio džip koji je moćan i za koji treba iskustvo. Verovatno da je smatrala da može da ga vozi jer je obožavala vožnju, kao i svi njeni najbliži. Svi su dobri vozači, jednostavno, kola, motori su im u krvi. Otac je bajker, sa ženom je na motoru proputovao Evropu. I roditelji i sestra imaju automobile, pretpostavljali smo da će i Aleksandra uskoro dobiti četvorotočkaša - navode naši sagovornici. Stanari Progara se nadaju da će se mladići koje je Aleksandra H. vozila oporaviti.

- Šest godina su stariji od nje, ali su svi tu odrasli i družili se. Domovi su im na udaljenosti od 200 metara. Kažu da su i njih dvojica u teškom stanju, valjda će se izvući - nadaju se meštani Progara.

Ko je Predrag Maletić

Maletić je u pritvoru proveo tri godine i dobio je više od 70.000 evra odštete, a bio je osumnjičen da je pripadnicima zemunskog klana Dušanu Spasojeviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju pomogao da pobegne nakon atentata na premijera Zorana Đinđića. Na suđenju je dokazano da su njih dvojica, bežeći od potere, slučajno upali u kuću Maletića i njega, suprugu i dvoje maloletn dece tri dana držali kao taoce, dok nisu otišli dalje. Maletićeva supruga je tada bila trudna, ali je zbog šoka izgubila dete, a on je ostao bez posla.

(Kurir.rs/Blic-A.Adžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja