SLUČAJ BRIS TATON: Sutra nova presuda Dejanu Puzigaći
Foto: Privatna Arhiva

francuski navijač stradao u beogradu 2009. godine

SLUČAJ BRIS TATON: Sutra nova presuda Dejanu Puzigaći

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu izreći će sutra novu prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, koji je stradao u tuči navijača na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Presuda će biti izrečena u Višem sudu u Katanićevoj u 14:30 sati, a Puzigaća će biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća je u odstustvu bio osuđen pravosnažno na 14 godina zatvora jer je šest godina bio u bekstvu. Nakon hapšenja u Atini i izručenja Beogradu, sud mu je odobrio ponavljanje suđenja.

Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nededa i tuče navijača Tuluza i Partizana.

Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda. U prvostepenom postupku Puzigaća je osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Djorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, nedavno je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Osim Puzigaće i Prelića, svi ostali optuženi za ubistvo Tatona su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track